Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οφέλη του Καρρυ στην υγεία μας

Οφέλη του Καρρυ στην υγεία μας:
Κάρυ σκόνη
Το Κάρυ είναι ένα αρτυμα που χρησιμοποιειται στην ινδική μαγειρική. Σήμερα όλο και περισσότερες χώρες χρησιμοποιούν σκόνη κάρρυ στα αγαπημένα τους πιάτα.
Το Κάρρυ είναι ένα μείγμα από πολλά βότανα και μπαχαρικά, ο συνδυασμός των μπαχαρικών ποικίλλει απο χωρα σε χωρα,ομως ένα συστατικό που είναι παρόν σε όλες είναι ο"κουρκουμάς η αλλιως τουρμερικ." Η κουρκουμίνη είναι η ουσία που δίνει στο μπαχαρικό κουρκουμά το κίτρινο χρώμα του και είναι υπεύθυνη, για κάποια από τα οφέλη του καρρυ.
Η σκόνη Κάρρυ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων. Αυτό οφείλεται στην παρουσία της κουρκουμίνης, μιας  ισχυρα αντιοξειδωτικης και αντιφλεγμονώδης ουσιας.
*Η κουρκουμίνη του κάρρυ μπορεί να σταματησει την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού. Άλλες μελέτες συμπεραινουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική στην επιβράδυνση της εξέλιξης του καρκινου του προστάτη και του ορθού. 
*Η κουρκουμίνη του κάρρυ μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος. 
*Το Κάρρυ σκόνη μπορεί επισης να βοηθήσει στην πρόληψη του Alzheimers. Αυτό και πάλι λόγω της παρουσίας της κουρκουμίνης.
*Το Κάρρυ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της μνήμης. Μια μελέτη που διεξήχθη σε ηλικιωμένους άνδρες που έτρωγαν περισσότερα πιάτα που περιέχουν κάρι ειχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης. 
*Η κουρκουμίνη του Curry είναι αποτελεσματική στη θεραπεία πολλών σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, οπως βλεννόρροια και χλαμύδια.

Διαβαστε για το TURMERIC(ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου