Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Τζίνσενγκ(Ginseng)-Η ρίζα της ζωής

                       Τζίνσενγκ(Ginseng)-Η ρίζα της ζωής

Το τζίνσενγκ, η ρίζα της ζωής, είναι ένα από τα παγκοσμίως γνωστά θαυματουργά βότανα. Οι τονωτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του το κατατάσσουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στα σημαντικότερα φυσικά βοηθήματα για την τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού.

Ιστορία και παράδοση
Το όνομα τζίνσενγκ (Ginseng) έχει κινέζικη προέλευση, σημαίνει ανθρώπινη ρίζα και αναφέρεται στα χαρακτηριστικό διχαλωτό σχήματα αυτής της ρίζας που μοιάζει με ανθρώπινα πόδια. Η λατινική ονομασία του τζίνσενγκ είναι panax που προέρχεται από την ελληνική λέξει πανάκεια. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, υπάρχουν φυσικές ουσίες που προέρχονται από φυτά όπως το τζίνσενγκ, τα οποία έχουν μεταξύ άλλων και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Στην Κίνα ονομάζεται "Η ρίζα της ζωής", χρησιμοποιείται εδώ και 5,000 χρόνια και εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικό προληπτικό διαφόρων παθήσεων και φάρμακο-πανάκεια.

Οι Ρώσοι το χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα για τους αστροναύτες τους, ώστε να αποφεύγουν οι μολύνσεις κατά την διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.

                                                                      Ιδιότητες

Το τζίνσενγκ είναι ένας φυσικός τρόπος τόνωσης της σωματικής και διανοητικής μας ευεξίας.
Η βασική του ιδιότητα είναι ότι απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, μεταφέροντας οξυγόνο στα κύτταρα.
Επιπλέον διεγείροντας τους ενδοκρινείς αδένες βοηθά στην απορρόφηση όλων των βιταμινών και μετάλλων. Θεωρείται προληπτικό πολλών παθήσεων και φάρμακο επίσης. Είναι ευεργετικό στην πίεση του αίματος, στη σεξουαλική ικανότητα, στην αϋπνία, σε κάθε είδους αβιταμίνωσης, αναιμίας, σε έλλειψη γλυκόζης κλπ.

Επίσης αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού μας σε όλους τους χημικούς, βιολογικούς παράγοντες και ερεθίσματα που δεχόμαστε καθημερινά και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται στην Κίνα από αρχαιοτάτων χρόνων και ονομάζεται "Η ρίζα της ζωής".
Το τζίνσενγκ θεωρείται, επίσης, σαν μια εξαιρετικά προσαρμοσιογόνος ουσία. Προσαρμογόνες θεωρούνται οι ουσίες που επαναφέρουν τον οργανισμό στη φυσιολογική του λειτουργία, όταν για κάποιο λόγο διαταράσσεται η ισορροπία του.
Στην σημερινή ζωή, ένας τέτοιος παράγοντας είναι απαραίτητος για να μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε σε όλους τους κινδύνους που διατρέχει το σώμα μας και το πνεύμα μας από την αφύσικη καθημερινότητά μας.
                                                          
                                                                       Ποικιλίες 

Από τη ρίζα του ασιατικού φυτού (Panax Ginseng) προέρχονται τα σκευάσματα με το όνομα Τσίνσενγκ. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα είδη φυτών ή ποικιλίες του είδους Panax που φέρουν το όνομα Τσίνσενγκ και έχουν παρόμοιες ευεργετικές ιδιότητες. Αυτά είναι το κινέζικο τζίνσενγκ (Panax Ginseng) και το κορεάτικο τζίνσενγκ (Panax Ginseng) που είναι ποικιλίες του ασιατικού. Το τζίνσενγκ Βορείου Αμερικής  (Panax quinquefolium), το ρωσικό ή σιβηριανό τζίνσενγκ (Eleutherococcus senticosis), το βραζιλιάνικο τζίνσενγκ ( Pfaffia paniculata), το ινδικό τζίνσενγκ (Withana somnifera )
Οι δύο πιο σημαντικές ποικιλίες τζίνσενγκ είναι το κορεάτικο και σιβηριανό. Το τιτλοποιημένο υψηλής ποιότητας κορεάτικο τζίνσενγκ τονώνει τις διάφορες διανοητικές και σωματικές λειτουργίες, ενώ το στανταρισμένο υψηλής ποιότητας σιβηριανό τζίνσενγκ χαρακτηρίζεται από έντονη ανοσοδιεργετική δράση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε τι μορφή κυκλοφορεί

Κυκλοφορεί κυρίως σε κάψουλες, σιρόπια και αμπούλες. Περιέχεται ακόμη σε πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής. Προτιμήστε τις κάψουλες ή τις αμπούλες, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, υφίστανται μικρότερη επεξεργασία και περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα από τα δραστικά συστατικά του. Θα βρείτε ακόμη σε καταστήματα με βότανα ολόκληρη τη ρίζα του φυτού, που είναι, ωστόσο, αρκετά ακριβή. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να μασήσετε ένα μικρό κομμάτι της ρίζας του φυτού, η οποία είναι όμως λίγο πικρή. Μπορείτε ακόμη να την προσθέσετε στην αγαπημένη σας σαλάτα.

παιδικα ζυμαρικα

Βιολογικά Ζυμαρικά- Σκούμπι Ντου
500gr

Ζυμαρικά, με βάση το σιμιγδάλι σκληρού αλευρου, αρωματισμένα με ντομάτα και σπανάκι.
Τα Ζυμαρικά Σκούμπι Ντου παραγονται από τη βιολογική γεωργία, δηλαδή τα συστατικά του καλλιεργούνται με σεβασμό για το περιβάλλον,και με φυσικες μεθοδους.
*Δεν περιεχουν τεχνητά χρώματα και συντηρητικά .
Μάρκα: Kalibio
Συστατικά:
* ζυμαρικά αρωματισμένα με ντομάτες ,σιμιγδάλι σκληρού σίτου *,  σκόνη ντομάτας * σπανάκι *, σπανάκι σε σκόνη * 1%).

Οδηγίες χρήσης:
60g ζυμαρικών ανά άτομο.
Βράστε σε άφθονο νερό (περίπου 1 λίτρο ανά μερίδα).
Μαγειρεψτε για  8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στραγγίστε και σερβίρετε αμέσως.

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Ινδονησιακες πικλες

Ινδονησιακες πικλες- τουρσι -Atjar tjampoer

Οι Ινδονησιακες Πίκλες (Atjar Tjampoer) με τη γλυκό- ξινη γεύση, είναι ένα ιδανικό ορεκτικό για να συνοδεύσει ανατολίτικα φαγητά, όπως τηγανητό ρύζι, ζυμαρικά, διαφορα τηγανητά και μπορεί επίσης να αναμιχθεί με μια σαλάτα!
Συνοδευουν επισης διαφορα πικαντικα πιατα.
Περιεχόμενο: 350 g.
Συστατικά:
Λάχανο, νερό, καρότα, κρεμμύδια, ζάχαρη, μπαχαρικά, αλάτι.

Διατροφικές πληροφοριες, τιμές ανά 100g:
Ενέργεια 155 kcal kJ/35
Πρωτεΐνες 0,1 g
Υδατάνθρακες 8 g
Λίπος 0,8 g

Παστα γαριδας Tom Yum

Παστα γαριδας Tom Yum

Προσθεστε  μια υπέροχη γεύση(ξινο/καυτερη) στις σούπες σας με την παστα γαριδας Tom Yum

Συστατικά:
Νερό (23,05%, Lemon Grass (14%), Red Τσίλι (10,2%), κρεμμύδι (10%), αλάτι, (9%), ΣΟΓΙΕΛΑΙΟ (8%), ζάχαρη (7,2%), Galangal (6% ), Citrus Leaf (5%), γλουταμινικό νάτριο ως ενισχυτικό γεύσης (4,2%), κιτρικό οξύ ως ρυθμιστής οξύτητας (3,2%), βενζοϊκό νάτριο ως συντηρητικό (0,1%), Φυσικό Χρώμα: Ελαιορητίνη πάπρικας (0,05%).
 
Προιον Ταϊλάνδης

Οδηγίες μαγειρέματος:
1. Βάλτε 2 κουταλιές της πάστας σε 3 φλιτζάνια βραστό νερό.
2. Προσθέστε γαρίδες και μανιτάρια όπως απαιτείται.
Χρησιμοποιήστε την παστα γαριδας Tom Yum στα ψάρια, το κοτόπουλο ή σε άλλα κρέατα.

Επικαλυμα Σοκολάτας με φουντουκι

Επικαλυμα Σοκολάτας με φουντουκι
Βιολογικο, 350g

Συστατικά
Ζαχαρη απο ζαχαροκάλαμο *, φυτικά έλαια και λίπη * (μη υδρογονωμένα), φουντουκια * (10%), αποβουτυρωμενο γάλα σε σκόνη *, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σκόνη κακάο * (5%), αλεύρι σόγιας *, γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη σόγιας, βανίλια *
* = Πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά

Ενδέχεται να περιέχουν ίχνη διαφόρων καρπών με κέλυφος και γαλατος.


Διατροφικές πληροφοριες, τιμές ανά 100g
Ενέργεια 558kcal, 2332kJ
Πρωτεΐνες 6.4g
Υδατάνθρακες 52.3g
εκ των οποίων σάκχαρα 47.9g
Λίπος 36g
εκ των οποίων κορεσμένα 6.7g
Φυτικές ίνες 2.8g
0.07g νατρίου
Αλάτι g

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Τροπικα λαχανικα σε κονσερβα

               Τροπικα λαχανικα σε κονσερβα
                                      για μαγειρεμα

• YOUNG GREEN JACKFRUIT

Τα Νεαρά Πράσινα jackfruit είναι δημοφιλή  στη Βόρεια Ταϊλάνδη, το Λάος, το Βιετνάμ και σε  πολλές αλλες χώρες. 

Είναι πολυ νοστιμο, μαγειρευεται με κάρυ και χρησιμευει ως φάρμακο για τα φουσκωματα.






•Φετες Μπαμπού

Οι Μπαμπού Shoot Φέτες χρησιμοποιουνται στο μεγαλύτερο μέρος της Ταϊλάνδης.
Ενισχύουν τη γεύση του κάρυ, αλλά και τις αναμυγνυουμε με διάφορα τηγανητά.

Συστατικά: μπαμπού, νερό.

Προϊόν της Ταϊλάνδης.




•Baby corn(καλαμποκακια)

Το Baby Corn σε άλμη είναι έτοιμο προς χρήση για διάφορα  μαγειρεματα όπως ανάμικτα τηγανητα λαχανικά, μικρα κομματια κοτόπουλου με καλαμπόκι και πολλά άλλα.

Συστατικά: Young καλαμπόκι, νερό, αλάτι.

Προϊόν της Ταϊλάνδης.




Palm Heart(καρδια φοινικα)

Οι καρδιες του φοινικα είναι πιο νοστιμες όταν τηγανιζονται με θαλασσινα  όπως γαρίδες, καλαμάρια κ.αλλα.
Η καρδιά φοινικα μπορεί επίσης να αντικαθιστα σε πολλα πιατα τις ριζες  μπαμπού.
Όπως και το μπαμπού, η καρδιά φοινικα είναι λίγο τραγανη.
Για καλύτερη γεύση, την κοβουμε φέτες πριν το μαγείρεμα.
Συστατικά: Palm καρδιά, νερό, αλάτι.
Προϊόν της Ταϊλάνδης


Bean sprout-Φυτρα πρασινων φασολιων.

Τα φυτρα είναι πιο θρεπτικά και νόστιμα από τα Φασόλια Mung από τα οποία γίνονται. Η βλάστηση μετατρέπει το άμυλο σε φυσικά σάκχαρα και ετσι οι βλαστοί ειναι πιο θρεπτικοι.

Ξεπλύνετε τα φυτρα πριν από τη χρήση. Χρησιμοποιήστε τα στις σαλατες, στις πατάτες,και στα νουντλς.
Προϊόν της Ταϊλάνδης.
 

Η αισιοδοξία δυναμώνει το ανοσοποιητικό

Η αισιοδοξία δυναμώνει το ανοσοποιητικό   

 
Η αισιόδοξη αντιμετώπιση της ζωής μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όσων υποδηλώνουν πως έχουμε πολλά να κερδίσουμε αν βλέπουμε το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο.

Πρακτικά, το νέο εύρημα σημαίνει πως «ο ίδιος άνθρωπος έχει διαφορετική ανοσοποιητική λειτουργία όταν αισθάνεται περισσότερο ή λιγότερο αισιόδοξος», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σούζαν Σέγκερστρομ, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ.

Από το 2001 έως το 2005, η δρ Σέγκερστρομ και οι συνεργάτες της έπαιρναν συνεντεύξεις από 124 φοιτητές της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου, ρωτώντας τους πόσο αισιόδοξοι ένιωθαν για τις επιδόσεις τους στις επικείμενες εξετάσεις τους.

Επιπλέον, τους έκαναν έγχυση με μία ουσία (αντιγόνο) που προκαλούσε την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να δημιουργηθεί ένα εξογκωματάκι στο δέρμα τους. Όσο πιο μεγάλο ήταν το εξόγκωμα, τόσο πιο έντονη ήταν η αντίδραση του ανοσοποιητικού τους.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στο τεύχος Μαρτίου της επιθεωρήσεως «Psychological Science», η ανοσοποιητική αντίδραση ήταν πολύ πιο ισχυρή κάθε φορά που ένας φοιτητής ή φοιτήτρια δήλωνε μεγαλύτερη αισιοδοξία, ενώ αντιθέτως εξασθενούσε κάθε φορά που δήλωναν απαισιοδοξία.

Ο δρ Τζαίημς Μαντού, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζωρτζ Μέισον, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, λέει ότι τα νέα ευρήματα αποτελούν μία ακόμα απόδειξη για την δύναμη της αισιοδοξίας και της θετικής σκέψης.

«Αν και είναι πολύ δύσκολο να εξάγει κανείς συμπεράσματα από μία μεμονωμένη μελέτη, η παρούσα αποτελεί μία ακόμα ένδειξη για το ότι έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που σκεφτόμαστε», εξηγεί.

Και προσθέτει πως άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει την αισιοδοξία με υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών, με καλή υγεία της καρδιάς και τελικά με την μακροζωία.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Τροπικα φρουτα

                 Τροπικα φρουτα σε κονσερβα
• Rambutans

Τα Rambutans, που έχουν συγγένεια με τα λίτσι, ονομάζονται κι τριχωτά λίτσι. Προέρχονται από τη Μαλαισία, αλλά σήμερα καλλιεργούνται στην τροπική Κεντρική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία, είναι μεγαλύτερα από τα λίτσι, έχου περίπου 5 εκατοστά διάμετρο και ενώ εμφανισιακά διαφέρουν, έχουν παρόμοια υφή. Η σάρκα τους είναι γλυκιά και αρωματική. Τα Rambutans μοιάζουν με μικρά τριχωτά ζώα, αφού η σκληρή τους φλούδα είναι σκεπασμένη με απαλά, σγουρά αγκάθια ή μαλλιά.

Λίτσι (Lychee)

Χαρακτηριστικά : Η σκληρή, φολιδωτή, κοκκινωπή φλούδα ή όστρακο του λίτσι πειρκλείει μια περλέ, διάφανη σάρκα, που είναι σφιχτή και μοιάζει με ζελέ. Αυτή η γλυκιά, αρωματική σάρκα είναι τυλιγμένη γύρω από ένα μεγάλο, γυαλιστερό, καφετί κουκούτσι που δεν τρώγεται.
Ιστορία : Τα λίτσι καλλιεργούνται στην Κίνα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Λένε ότι η ερωμένη ενός Κινέζου αυτοκράτορα απαίτησε κάποτε να βάλουν άμαξες με άλογα να κουβαλάνε λίτσι και να διασχίσουν όλη τη χώρα για προσωπική της ευχαρίστηση.
Θρεπτικά συστατικά : Τα λίτσι είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έχουν περίπου 65 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

• Jackfruit

Χαρακτηριστικά : Τα Jackfruit έχουν οβάλ σχήμα και ζυγίζουν μέχρι και 20 κιλά, αλλά στην αγορά διατίθενται μόνο μικρότερα. Έχουν σκληρή αγκαθωτή, πράσινη φλούδα, που σταδιακά γίνεται καφέ. Κάθε φρούτο περιέχει μεγάλα άσπρα κουκούστια που τρώγονται. Τα ώριμα Jackfruit έχουν μυρωδιά στυφή που θυμίζει μπαγιάτικο φρούτο. Τα ώριμα Jackfruit τρώγονται ωμά αφού ξεφλουδιστούν, η σάρκα τους είναι γλυκιά.
Ιστορία : Τα Jackfruit προέρχονται από τα τροπικά δάση της Ινδίας και της Μαλαισίας. Σήμερα καλλιεργούνται στην Ασία, την Αφρική, την Αμερική και την Αυστραλία.

• Guavas(γκουαβα)

Τα Guavas έχουν σχήμα που θυμίζει αχλάδι ή δαμάσκηνο, ενώ στο μέγεθος κυμαίνονται από 2,5 - 10 εκατοστά στη διάμετρο. Έχουν λεπτή απαλή πράσινη φλούδα που κιτρινίζει καθώς ωριμάζουν. Η σάρκα ποικίλλει από άσπρο μέχρι βαθύ ροζ ή απαλό κόκκινο και περιέχει επίπεδα, σκληρά κουκούτσια που τρώγονται. Τα Guavas είναι πολύ μυρωδάτα, με γεύση γλυκόξινη και αρωματική που θυμίζει λίγο εκείνη των κυδωνιών. Τα βρίσκουμε και κονσερβοποιημένα μέσα σε σιρόπι. Με τα Guavas μπορείτε να φτιάξετε γλυκούς χυμούς φρούτων.
Τα Guavas είναι πλούσια σε βιταμίνη C  και είναι καλή πηγή καλίου, νιασίνης και ινών. Έχουν περίπου 62 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.


Longan σε σιρόπι

Το Λονγκαν φυτεύεται ευρέως στην Ταϊλάνδη, και ειναι σε αφθονία, τον Ιούλιο. Φρέσκο ειναι γλυκό με ημιδιαφανη σάρκα , είναι λίγο τραγανό και πολύ νόστιμο. 
Περιέχει σίδηρο και πρωτεΐνες.

Οι κινέζοι τα αποκαλούν " Μάτια του Δράκου».

 
Παπάγια

 Η Παπάγια ειναι ενα γλυκύτατο φρουτο με μαλακή κόκκινη σάρκα. 
Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και ασβέστιο.
Η Παπάγια είναι καλη για την υγεία του δέρματος και του πεπτικού συστήματος.
 Προστιθεται επίσης στις φρουτοσαλάτες.

 
Η Παπάγια (papaya) έχει υψηλή θρεπτική αξία και είναι διαθέσιμη όλο το χρόνο. Περίπου 17.000 εκτάρια παπάγια καλλιεργουνται στην Ινδία. Απόδοση από ένα δέντρο μπορεί να είναι μέχρι και 100 καρποί,που το  καθένα ζυγίζει περίπου 1 kg.
 Η Παπάγια είναι ένα υγιεινό φρούτα. Εχει περισσότερο βητα καροτένιο σε σύγκριση με άλλα φρούτα. Αυτή η χρωστική ουσία είναι παρόμοια με αυτή που βρέθηκε στα καρότα, παντζάρια, και στα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
 Η καροτίνη στα φρουτα και στα λαχανικα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό μας.
 100 γρ ώριμης παπάγιας περιέχει μόνο 32 kcal(θερμιδες).
Η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες το καθιστούν ένα από τα αγαπημένα φρούτα των παχύσαρκων ατόμων που κανουν διαιτα.
Έχει μια καλή περιεκτικότητα βιταμίνης C -57 MGS ανα 100 γρ.
Η πράσινη παπάγια χρησιμοποιείται ως λαχανικό. Δεν περιέχει καροτίνη, αλλά εχει όλα τα άλλα θρεπτικά συστατικά.

Βιταμίνες
Η Παπάγια όταν καταναλώνεται τακτικά θα εξασφαλίσει μια καλή προσληψη της βιταμίνης Α και C. Και οι δύο είναι απαραίτητες για την καλή υγεία.
Β-καροτένιο
Η Παπάγια είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, η οποία βοηθά στην πρόληψη των ζημιών από ελευθέρες ριζες.
Ένζυμα
Πολλοι τύποι ενζύμων υπαρχουν στην παπάγια.
Η Παπαΐνη, μία ουσία που απαντάται στη παπάγια και βοηθαει την πέψη. Είναι ένα ένζυμο, το οποίο βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών στα τρόφιμα.
Παπάγια έχει την ιδιοκτησία της tenderizing κρέατος. Αυτή η γνώση έχει γίνει χρήση στη χώρα μας από το μαγείρεμα του κρέατος με πρώτες παπάγια να γίνει προσφορά και εύπεπτο.
Τα άγουρα φρούτα είναι πλούσια πηγή παπαΐνης
Η Παπαΐνη παρουσιάζει επίσης ιδιότητες ανακούφισης του πόνου.
Η Παπάγια συνισταται και για την αντιμετωπιση της δυσπεψίας

Φοινικέλαιο

Φοινικέλαιο (Ανεπεξέργαστο)

Το φοινικέλαιο είναι ιδανικό για τηγάνισμα.

Συχνά χρησιμοποιειται σε χώρες της Αφρικής και στην Βραζιλιανικη  κουζίνα.

* Πλούσιο σε καροτίνη και βιταμίνη Ε

Περιεχόμενα: 500 ml

Krupuk (ψωμί με γευση γαρίδας)

Krupuk (ψωμί με γευση γαρίδας)
 Τραγανο σνακ της Ινδονησίας, του Βιετνάμ και της Κίνας που συνοδευει ολα τα πιάτα φαγητου.
Συστατικά: άμυλο ταπιόκας, νερό, ζάχαρη, αποξηραμένες γαρίδες,
Αλάτι, όξινο γλουταμινικό νάτριο
Περιεχόμενα: 227 g
made in China
                                                      Συνταγή για Krupuk:
                     Βαλτε λάδι σε μια κατσαρόλα ή wok, τοποθετήστε τα Krupuk
                     και περιμένετε μέχρι να απλωσουν,περιπου σε ενα λεπτο.
                     Μετα τοποθετηστε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Σησαμέλαιο

Σησαμέλαιο 100% φυσικό

Συστατικά: 100% φυσικο σησαμέλαιο

Το Σησαμέλαιο (λαδι απο σουσαμι) ειναι ευρεως γνωστο στην Ασιατικη κουζινα
και χρησιμοποιείται κυρίως για το τηγάνισμα κρέατος και λαχανικών. 

Το Σουσάμι ειναι σπορος που προέρχεται από ένα ποώδες φυτο, με λευκά ή ροζ λουλούδια.
Το Σησαμέλαιο χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων,για την παρασκευη της μαργαρίνης.
Το Σησαμέλαιο χρησιμοποιείται επισης στις σαλάτες.


Διατροφικες πληροφορίες ανά μερίδα(2ml):
Ενέργεια                                           68kJ,
Protein                                                0g,
Λίπος, το σύνολο                             1.8g,
Κορεσμένα                                         1g,
Υδατανθρακες, συνολικα                  0g –
Σάκχαρα                                             0g,
Νάτριο                                            5 mg.
 

Αλεύρι Κασσαβας

Αλεύρι Κασσαβας

Οι κασσαβες καλλιεργούνται κυρίως στις τροπικές περιοχές.
Ειναι ριζες,μοιαζουν λιγο με τις πατατες και το φυτο  μπορεί να αυξηθεί έως και 3 μέτρα ύψος.
Για την παρασκευη του αλεύρου, χρησιμοποιούνται οι κόνδυλοι κασσαβας μέχρι 80 εκατοστά μήκος.
Στην Ινδία και το Πακιστάν αυτο το αλεύρι χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή του ψωμιού. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει σε γαρνιτούρες από λαχανικά ή σε πιάτα με βάση το κρέας, ή σε συνδυασμό με τα φασόλια.

Αλευρα απο Ασια.

Αλευρα απο Ασια.

Κολλώδες ρυζάλευρο απο την ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Συστατικά: κολλώδες ρύζι 98%, 2% νερό
400γρ
Το κολλώδες ρύζι χρησιμοποιείται κατά προτίμηση στα ασιατικα γλυκά, στα κέικ και στα επιδορπια, 
και ειναι χωρίς γλουτένη!

Λευκό Ρυζάλευρο Ταϊλάνδης
400g

Συστατικά: ρύζι, νερό.
Το ρυζαλευρο χρησιμοποιειται για βάφλες.
Ειναι χωρίς γλουτένη!


Ταπιόκα αλεύρι
400γρ

Το άμυλο Ταπιόκας βγαινει απο την kasava και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να δεσει τις σούπες και τις σάλτσες. 

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Σάλτσα σόγιας-Βιολογική

Βιολογική Σάλτσα σόγιας
SHOYU

Η Βιολογική σάλτσα σόγιας ειναι ωριμασμένη σε ξύλινα βαρέλια.  

Συστατικά 
Φασόλια σόγιας, σιτάρι, θαλασσινό αλάτι, νερό πηγής. 


 Προίόν Ολλανδικό. Περιεχόμενο 250ml.

Σάλτσα σόγιας-ταμαρι.

Σάλτσα σόγιας-TAMARI
 Ιαπωνική σάλτσα σόγιας. 

Το ταμάρι παρασκευάζεται με βιολογικό τρόπο, από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και νερό πηγής. Ζυμώνεται για τουλάχιστον 2 χρόνια σε ξύλινα βαρέλια.

Η διαφορά ανάμεσα σε ταμάρι και shoyu, είναι ότι το ταμάρι είναι πιο πικάντικο και πιο αλμυρό.

Προϊόν Γερμανίας. Περιεχόμενο 250ml.

Βιολογική φρουκτόζη.

Βιολογική φρουκτόζη.

PROBIOS - FRUTTOSIO βιολογική κρυσταλλική φρουκτόζη.

Είναι ο κύριος υδατάνθρακας φρούτων, και είναι πιο εύπεπτη 


Η Τέλεια εναλλακτική λύση στη παραδοσιακη ζάχαρη.
Μπορείτε να μειώστε την ποσότητα επειδή η φρουκτόζη είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.
Η Φρουκτόζη ειναι 73% πιο Γλυκιά απο τη ζάχαρη.
Συστατικά:
Φρουκτόζη 100%
 
Προϊόν Ιταλίας. Περιεχόμενο 500gr

Βιολογικός καφές με γκουαράνα.WAKE UP

Βιολογικός καφές με γκουαράνα.

WAKE UP (whole earth)  
Εναλλακτικός βιολογικός καφές με 4% guarana Βραζιλίας. 
Ένα μοναδικό ρόφημα με τονωτική επίδραση. 


Κατάλληλο για χορτοφάγους και για vegans.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Κριθάρι (36%), βύνη κριθαριού (26%), κιχωριο, σικαλι (10%), Σύκα, Guarana (4%)

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Ενέργεια                          1604 kJ/377 kcal
Πρωτεΐνη                                        5.5g
Υδατάνθρακες                               88.4g
Λιπος                                                0.2g
Προϊόν Ιταλίας. Περιεχόμενο 125gr.

βιολογικός καφές NO CAF

NO CAF (whole earth) - Εναλλακτικός βιολογικός καφές.
  χωρίς καφεΐνη.

Συστατικά: 38% οργανικό κριθάρι, 27% οργανική βύνη κριθαριού, το 23% οργανικα ραδίκια, οργανικη σίκαλη, 2% οργανικα σύκα.
   
Η εναλλακτική λύση του καφέ.

Βαλτε ενα-δύο κουταλάκια του γλυκού NoCaf σε μια κούπα και προσθέστε ζεστό νερό. Προσθέστε γάλα αν θελετε και γλυκάνετε το με μια γλυκαντικη ουσια.

Κατάλληλο για χορτοφάγους και για vegans

Διατροφικές πληροφορίες    ανά 100g
Ενέργεια                               1472 kJ/346 kcal
Πρωτεΐνη                                          5.6g
Υδατάνθρακες                                  81g
Λιπος                                                0.0g
       

 Προϊόν Ιταλίας. Περιεχόμενο 100gr.