Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Ζαχαρη απο καρυδα

Ζαχαρη απο καρυδα-Palm Sugar.

Η ζάχαρη απο καρυδα χρησιμοποιείται για τρόφιμα και για επιδόρπια.
Η συσκευασία περιέχει  κομμάτια της ζάχαρης, που την καθιστούν ευκολότερη για το μαγείρεμα.
Η ζάχαρη απο καρυδα εχει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Προϊόν της Ταϊλάνδης.

Τα τρόφιμα με «αντηλιακή» δράση...

Τα τρόφιμα με «αντηλιακή» δράση...

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί αναρωτιούνται εάν υπάρχει τρόπος να προστατευθεί εκ των έσω το δέρμα από τις γηραντικές επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο.
Αν και τα πιο σημαντικά αντιγηραντικά όπλα παραμένουν τα καπέλα, τα αντηλιακά και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τις ώρες που καίει περισσότερο (δηλαδή από τις 11 το πρωί έως τις 4 - 5 το απόγευμα), πολλοί δερματολόγοι εκτιμούν ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναι επίσης απαραίτητα διότι _ όπως λένε _ οι κύριες και άμεσες εσωτερικές άμυνες εναντίον των επιδράσεων του ήλιου είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες.

Οπως γράφει στην εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου η διατροφολόγος Αμάντα Ουρσέλ, στα τρόφιμα που μπορεί να προστατεύσουν το δέρμα συμπεριλαμβάνονται η λαχανίδα, η κράμβη, η κόκκινη πιπεριά, το μαρούλι, το σπανάκι και το γλυκό καλαμπόκι. Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε ένα ή περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που ακολουθούν:

* Λουτεΐνη. Είναι χρωστική ουσία που υπάρχει στις λαχανίδες και την κράμβη, καθώς και στο μπρόκολο, το σπανάκι, τα φασόλια, το νεροκάρδαμο και το καλαμπόκι.
Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Οταν λ.χ. ιταλοί επιστήμονες χορήγησαν σε εθελόντριες λουτεΐνη την ημέρα με τη μορφή συμπληρώματος, μέσα σε 12 εβδομάδες διπλασιάστηκε η φωτοπροστατευτική δραστηριότητα στο δέρμα τους. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος και κατ' επέκταση μείωση των ρυτίδων.
Είναι εφικτό να προσλαμβάνει κανείς επαρκείς ποσότητες λουτεΐνης καταναλώνοντας καθημερινά 150 γραμμάρια από τα τρόφιμα που προαναφέρθηκαν.
* Λυκοπένη. Τα τρόφιμα που περιέχουν αυτή την αντιοξειδωτική χρωστική ουσία αξίζει τον κόπο να ενταχθούν στο ημερήσιο διαιτολόγιο. Τα επίπεδα της λυκοπένης στο δέρμα έχει διαπιστωθεί ότι ελαττώνονται κατά 46% έπειτα από την έκθεση στον ήλιο, γεγονός που σημαίνει ότι η ουσία αυτή παίζει ρόλο στην υγεία του.

Αφθονη λυκοπένη περιέχουν η ντομάτα σε όλες τις μορφές (ακόμα και η σάλτσα και το κέτσαπ), το καρπούζι και το κόκκινο γκρέιπ φρουτ.

* Βήτα-καροτίνη. Στο αντιγηραντικό διαιτολόγιο θέση πρέπει να έχουν και το καρότο, η γλυκοπατάτα, το μάνγκο και το βερίκοκο, τα οποία περιέχουν την πορτοκαλί χρωστική ουσία βήτα-καρωτίνη.

Η βήτα-καρωτίνη είναι γνωστό ότι συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα και μελέτες έχουν δείξει πως η καθημερινή κατανάλωσή της επί δέκα εβδομάδες μπορεί να προσφέρει στο δέρμα αρκετή προστασία που αντιστοιχεί σε δείκτη προστασίας από τον ήλιο ίσο με 4.
Αν και αυτό αντικειμενικά δεν είναι πολύ, η διατροφή ούτως ή άλλως αποτελεί βοήθημα στη μάχη μας εναντίον του ήλιου και όχι το κύριο όπλο. Εχοντας αυτό κατά νου, όσο πιο σύντομα αρχίσετε την αντιγηραντική σας διατροφή τόσο το καλύτερο.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Διευκολύνετε την πέψη σας

Διευκολύνετε την πέψη σας   

Για να διευκολύνουμε την πέψη πρέπει, πρώτα από όλα, να τρώμε φαγητά ορεκτικά. Η έκκριση του σιέλου και των γαστρικών υγρών προκαλούνται από ορισμένες τροφές, την όραση, την όσφρηση και τη γεύση.

Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η όρεξη και οι ειδικοί αδένες για την πέψη εκκρίνουν τους χυμούς τους σε μεγάλη ποσότητα. Αντίθετα, η κατανάλωση τροφών οι οποίες δεν είναι ευάρεστες ή έχουν υποστεί αλλοίωση, ελαττώνει την έκκριση του σιέλου και των γαστρικών υγρών. Είναι φανερό λοιπόν ότι για να έχουμε καλή χώνευση πρέπει να τρώμε φαγητά τα οποία μας αρέσουν.

Ακόμη ένας βοηθητικός παράγοντας για την καλή πέψη είναι και η ανάπαυση μετά το φαγητό. Επειδή το πεπτικό μας σύστημα χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα αίματος για τη διαδικασία της, η ανάπαυση μετά από ένα γεύμα βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διενεργήσει αυτή τη διαδικασία πιο ξεκούραστα. Έτσι, εάν μετά το φαγητό, ή κατά τη διάρκεια αυτού, ασχολούμαστε με κάτι άλλο, το αίμα που θα έπρεπε να διοχετευθεί αποκλειστικά στα όργανα της πέψεως πηγαίνει στα όργανα τα οποία, εκείνη τη στιγμή, έχουμε θέσει σε λειτουργία.

Επιπροσθέτως, είναι φανερό ότι χωνεύει κανείς καλά μόνο εάν δεν τρώει υπερβολικά. Πράγματι, όταν παραφορτώνουμε το στομάχι μας έχουμε, αναγκαστικά, δύσκολη χώνευση. Η υπερβολική ποσότητα τροφής, εκτός από τα άλλα, μπορεί να προκαλέσει διάταση του στομάχου, καθώς επίσης και ενοχλήματα από τα έντερα, ποικίλης μορφής. Είναι εξίσου όμως σημαντικό όταν τρώμε να μην πίνουμε πολλά υγρά, διότι αραιώνουν τα αντίστοιχα πεπτικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία της πέψης.

Μια απαραίτητη συνήθεια που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος είναι η τακτική και σε σταθερές, ως επί το πλείστον, ώρες κατανάλωση των γευμάτων, αφού με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε στα πεπτικά μας όργανα μια καθορισμένη περίοδο ανάπαυσης. Είναι λοιπόν βλαβερή για την υγεία η συνήθεια που έχουν αρκετοί να μασουλούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν θα πρέπει ωστόσο να πέσουμε στην αντίθετη υπερβολή, να αφήνουμε δηλαδή να περνά μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε δύο γεύματα. Κατά κανόνα, είναι επιβλαβής η παρατεταμένη αδράνεια των πεπτικών οργάνων.

Σέλινο για τον ανδρα.

Σέλινο για τον ανδρα. 

Το σέλινο είναι το "βιάγκρα των λαχανικών", σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες Δρ Γουόλτερ Γκάμαν, Δρ Μαρκ Άντερσον και Τζούντι Γκάμαν, συγγραφείς του βιβλίου "Μείνε Νέος: 10 αποδεδειγμένα βήματα για τέλεια υγεία" (Stay Young:Ten Proven Steps to Ultimate Helath).

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιδρώτας των ανδρών που καταναλώνουν συχνά σέλινο, παίρνει ένα ξεχωριστό άρωμα, που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες λένε πως τα αποτελέσματα από την κατανάλωση σέλινου είναι άμεσα, καθώς αυξάνεται και η επιθυμία των ανδρών για σεξ.

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Σάλτσα Satay

                                       Σάλτσα Satay 
                                                250ml (270 g) ,Προϊόν Μαλαισίας 

Συστατικά:
Εκχύλισμα καρυδας,Κρεμμύδι, αράπικα φιστικια (13%), νερό, ζάχαρη, φοινικέλαιο, Tamarind, μπαχαρικά, τσίλι σε σκόνη, αλάτι.

Μερίδες ανά συσκευασία: 9
Μια μεριδα: 30 g




Διατροφικη αναλυση ανά 30 γρ,                           ανά 100g
Ενέργεια                        294 KJ                                          980 KJ
Πρωτεΐνη                         1,5 g                                            4,9 g
Λίπος, το σύνολο             4,7 g                                          15,5 g
 - Κορεσμένα                    2,3 g                                            7,8 g
Υδατάνθρακες                  5,7 g                                          19,1 g
- Σάκχαρα                            3 g                                          10,1 g
Νάτριο                          100 mg                                         667 mg
Ασβεστιο                        205 mg                                        682 mg
Σιδηρος                              1 mg                                            6 mg

Ο γλυκάνισος

Ο γλυκάνισος

Ο γλυκάνισος έχει τις παρακάτω φαρμακευτικές ιδιότητες: τονώνει τις λειτουργίες ζωτικών οργάνων (ήπαρ, καρδιά, πνεύμονες, εγκέφαλος). Βοηθά στη χώνεψη στην μείωση της βουλιμίας, στον βήχας, στις στομαχικές διαταραχές και είναι ήπιο καθαρτικό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και απομακρύνει τις περιττές βλέννες.
Ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό στην μαγειρική και στην αρτοποιία. Χρησιμοποιείται και στην παραγωγή διαφόρων αλκοολούχων ποτών κυρίως λικέρ, όπως το ούζο και το τσίπουρο.

Αποξηραμένα βερίκοκα

Αποξηραμένα βερίκοκα

Τα Αποξηραμένα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, και τονωνουν τον μεταβολισμο μας.
Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε προβιταμίνη Α. Αυτό συμβάλει θετικά στην προστασία των κυττάρων και του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης είναι εναςκαλος προμηθευτής σιδήρου και καλίου, κάνοντας το αίμα, η καρδιά και η μυϊκή λειτουργία ενισχύεται.
Τα Αποξηραμένα βερίκοκα, επίσης, περιέχουν β-καροτίνη και βιταμίνη Ε. Ιδανικα για την κυτταρίτιδα!

Διατροφική αναλυση          ανα 100 γραμμάρια
Υγρασία                                            24%
Ενεργεια                                  280 θερμίδες
Λίπος                                              0,5 g
Κορεσμένα Λιπαρά                           0 g
Χοληστερόλη                                  0 mg
Υδατάνθρακες                                 65 g
Φυτικες ινες                                       5 g
Σάκχαρα                                          43 g
Πρωτεΐνη                                           4 g
Βιταμίνη Α                                      807 IU
Βιταμίνη C                                      17 mg
Ασβέστιο                                        51 mg
Σιδηρος                                            4 mg
Νάτριο                                            5 mg
Κάλιο                                         1350 mg
 

Αποξηραμενα βερίκοκα θα βρειτε στο καταστημα μας.

Φράουλες, Αποξηραμένες.

Φράουλες, Αποξηραμένες.

Οι αποξηραμένες Φράουλες προσφέρουν ένα υγιεινό, χαμηλό σε θερμίδες σνακ.
Τρωγονται σκετες σαν σνακ  ή μπαινουν σε κέικ, και μπισκότα.

Οι Φράουλες είναι πλουσια πηγη βιταμίνης C και φυτικων ίνων.
Έχουν ένα ευρύ φάσμα μεταλων,οπως  μαγγάνιο, και άλλων ιχνοστοιχείων.
Οι Φράουλες, επίσης, είναι πλούσιες σε διάφορες πολυφαινόλες και περιέχουν δύο ενώσεις έχουν απόλυτη σχέση με τα οφέλη για την υγεία - φυτοστερόλες (μείωση της χοληστερόλης αποτελέσματα) και η ρεσβερατρόλη (πιθανή αντι-γήρανσης και αντι-διαβητικό). Αναγνωρίζονται από τους πολλους κίτρινες σπόρους που ονομάζεται αχαίνια, οι φράουλες παρέχουν σημαντική περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και -6 λιπαρά.
Ολα αυτα κανουν τη φράουλα ένα σχεδόν τέλειο superfruit!
Αποξηραμενες φραουλες θαβρειτε στο καταστημα μας.

Τοφου,φρεσκο

Τοφου- tofu φρεσκο.
500g
 

Το Τόφου είναι ένα προϊόν από το γάλα της σόγιας. Κατασκευάζεται παρόμοια όπως το τυρί. Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Κίνα κ.α) και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία.
Η παρασκευή του τόφου μοιάζει με την αντίστοιχη του τυριού αλλά η βασική της διαφορά είναι ότι το ρόλο του γάλακτος κατέχει ένα λευκό παχύρευστο υγρό που βγάζουν τα μουλιασμένα σε νερό φασόλια της σόγιας.
 
Το τοφου ειναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας φυτική πρωτεΐνη, χαμηλο σε θερμίδες. 
Είναι επισης μια πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου. 
Για διάφορες χρήσεις. ιδανικό για ψήσιμο και τηγάνισμα.
Συστατικά:
Νερό, σόγια , πηκτικό μέσο: θειικό ασβέστιο.   

Μέση θρεπτική αξία ανά 100g:
Θερμιδες                   546 kJ (131 kcal)
Πρωτεΐνη                          12,2 g
Υδατάνθρακες                    2,9 g
Λίπος                                   7,5 g

Ασπρα μούρα αποξηραμενα.

Ασπρα μούρα αποξηραμενα.
Dried Mulberries

Πιστοποιημένα Βιολογικά Αποξηραμένα μούρα
Τα Μούρα είναι ενα αρχαίο φρούτο που χρησιμοποιείται για αιώνες από τους προγόνους μας. Τα Μούρα είναι γνωστα για την αντιοξειδωτική ουσια ρεσβερατρολη-resveratrol. Επιπλέον, εχουν πρωτεΐνες και ειναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

Έρευνα για τα μούρα δείχνει αύξηση της HDL (καλή χοληστερόλη στο αίμα) και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τα Οργανικά λευκά μούρα έχουν μια λεπτή φυσική γλυκιά γεύση με τραγανή μαλακή υφή, ό,τι πρεπει για την όρεξή σας?
Υγεία:
 Όπως όλα τα μούρα, τα λευκα μούρα είναι πολύ θρεπτικά. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες, ρεσβερατρόλη (η έρευνα δείχνει ότι αυτό βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου), και πρωτεΐνη. Από την άποψη της διατροφής, μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (1g λίπους ανά μερίδα, 1 / 3 φλιτζάνι), παρόμοιες θερμίδες με άλλα αποξηραμένα φρούτα (130 θερμίδες ανά μερίδα, 1 / 3 φλιτζάνι).

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Κορν φλεικς καλαμποκιού με Μέλι

Κορν φλεικς καλαμποκιού με Μέλι
Νιφάδες καλαμποκιού με μέλι ανθέων

Συστατικά
* Καλαμπόκι (76%), ακατέργαστη ζάχαρη *, * μέλι (3%), βύνη κριθαριού, αλάτι, γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη σόγιας.
* βιολογικής γεωργίας.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Θερμιδες:                           1598 kJ / 376 kcal
Πρωτεΐνης:                                      6 g
Υδατάνθρακες:                           86,5 g
Λίπος:                                            0,7 g

Μουσλι βρώμης με Φρούτα

Μουσλι βρώμης με Φρούτα
 425 g, Bauckhof

Θρεπτική αξία     ανά 100 g ,ημερήσια δόση: 2000 kcal
Ενέργεια:                354,0 kcal / kJ 1.482,1                        17,7%
Πρωτεΐνες:                          10,5 g                                     21,0%
Υδατανθρακες:                   62,5 g                                     23,1%
εκ των οποίων σάκχαρα:
Λίπος:                                    5,9 g                                      8,4%
από τα οποία κορεσμένα:
Φυτικες ινες:                         7,5 g
Νάτριο:                             14,3 mg
Βιταμίνη Β1:                      0,41 mg
Βιταμίνη Ε:                          1,8 mg
Σίδηρος:                              2,9 mg
Συστατικά:
Νιφαδες βρωμης * 63%, 27% τα φρούτα * (σταφιδες*, σύκα *, βερίκοκα, *, * μήλα, φράουλες *), νιφάδες καλαμποκιού *, λιναροσπορος, αλεύρι ρυζιου *, ηλιέλαιο *.
* βιολογικής γεωργίας
Το μουσλι βρωμης με φρουτα ειναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1, Ε και σιδήρου.

Μουσλι βρώμης

Μουσλι  βρώμης
425 g   Bauckhof

Θρεπτική αξία ανά 100 g, ημερησια απαίτηση: 2000 kcal
Ενέργεια:       396,0 kcal / kJ 1.658,0                         19,8%
Πρωτεΐνες:                 12,9 g                                     25,8%
Υδατανθρακες:           53,1 g                                    19,7%
εκ των οποίων σάκχαρα: 7,2 g                                 8,0%
Λίπος:                          14,7 g                                   21,0%
από τα οποία κορεσμένα: 1,9 g                                9,5%
Φυτικες Ίνες:                6,7 g                                     26,8%
Νάτριο:                        9,4 mg                                    0,4%
Χρήση:
Ιδανικό για πρωινό με γάλα, χυμό ή με τυρί ή ψωμάκια, μπισκότα, μπαρες δημητριακών κ.λπ.
Το μουσλι Βρώμης ειναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1, βιταμίνη Ε και σιδήρου. Με την ενέργεια και τη δύναμη της βρώμης.
Συστατικά:
Νιφαδες βρωμης * σταφίδες, φουντούκια *, λιναροσπορος*, ηλιέλαιο *, σησαμέλαιο *, αμύγδαλο *.
* βιολογικής καλλιέργειας
Βιταμίνες / μεταλλα:
Πλούσιο σε βιταμίνη Β1, Ε και σιδήρου.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Γλυκιά σάλτσα σόγιας

Γλυκιά σάλτσα σόγιας, kecap Manis, ABC.
Απο την Ινδονησία
625ml

Αυτή η σάλτσα σόγιας είναι σόγια που έχει υποστεί ζύμωση με σιτάρι, νερό, αλάτι και μαγιά,και προστίθεται ζάχαρη έτσι ώστε να γινει μια παχια, σιροπιαστη, γλυκιά σάλτσα σόγιας.
Διατηρειται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Συστατικά:
Ζάχαρη, νερό, αλάτι, σόγια, σιτάρι, μπαχαρικά, βενζοϊκό νάτριο.

Τζίντζερ σε κυβους

Τζίντζερ (πιπερόριζα),σε κυβους.
100 g

Τρωγεται σαν καραμελα.
Η γεύση του τζίντζερ είναι εξαιρετική, ήπια και αρωματικη.
Επιπλέον, το τζίντζερ σε κυβους λιώνει πάνω στη γλώσσα.



Συστατικά:
πιπερόριζα*, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο *
*Πιστοποιημένα βιολογικά, 100%

                                                       Παρασκευαζεται απο τζίντζερ. 

Διαβαστε για την Πιπερόριζα-Τζιντζερ




Μπισκότα βιολογικα

Μπισκότα βιολογικα, TwiBio

Με γέμιση σοκολάτας ,σε τραγανή ζύμη.
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Ιδανικό για πρωινό, ή ως σνακ μεταξύ των γευματων.
Συστατικά: σοκολάτα40 %*  γέμιση * (* ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο, * φοινικέλαιο, σοκολάτα, (ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, κακάο * μάζα * βούτυρο κακάο), κακάο σκόνη *, φουντούκια *, * αλεύρι, λάδι φοινικα*, σιρόπι σιταριου *, ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο *, διττανθρακικό νάτριο, κακάο σκόνη *, βανίλια σκόνη *, χυμός λεμονιού *.
* Συστατικά από πιστοποιημένες βιολογικές καλιεργειες.

Νιφαδες βρωμης-βιολογικες

Νιφαδες βρωμης

Για πρωινο στο γαλα,στο γιαουρτι η και σκετες.
Οι νιφάδες βρώμης είναι η καλύτερη επιλογή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα δημητριακά και αυτό γιατί δεν περιέχει τίποτα άλλο παρά βρώμη. Επιπλέον περιέχει συνδυασμό φυτικών ινών (διαλυτών και αδιάλυτων) που έχουν τις εξής ιδιότητες: χορταίνουν και ρίχνουν τη χοληστερίνη. Οι θερμίδες είναι αρκετές, ωστόσο αρκεί μία μικρή ποσότητα για να χορτάσει κανείς.
και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι υπάρχει και μία μικρή ποσότητα λίπους που βρίσκεται στο δημητριακό. Ως σκέτο δημητριακό είναι αρκετά άνοστο, ωστόσο με φρούτα η αν το βράσεις με χυμό γίνεται αρκετά νόστιμο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Θερμιδες                                      370kcal
Λίπος                                                7g
Πρωτεΐνη                                    12.5g
Υδατάνθρακες                             63.3g
Λιπαρα οξέα                                  5,3 g
Φυτικες  ινες                                  5.4g
Βιταμίνη Α                                     0mg
Βιταμίνη Β1                                 0.6mg
Βιταμίνη Β2                               0.15mg
Βιταμίνη Β3                                    1mg
Βιταμίνη Β5                                  1.1mg
Βιταμίνη B6                                 0.16mg
Βιταμίνη Β7                                 0.02mg
Φολικό οξύ                                     24mg
Βιταμίνη Ε                                    1.46mg
Βιταμίνη C                                        0mg
Ασβέστιο                                         54mg
Καλιο                                             348mg
Μαγνήσιο                                      139mg
Φώσφορο                                      391mg
Νάτριο                                              7mg
Σιδηρος                                          4.6mg
Ψευδαργυρος                               4.06mg

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Οι μπανάνες και τα ωφελη υγειας.

Οι μπανάνες και τα ωφελη υγειας.
 
"Μια μπανάνα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!"
Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα - σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με φυτική ίνα. Μια μπανάνα είναι μία άμεση, συνεχή και ουσιαστική πηγή ενέργειας. Η έρευνα απέδειξε ότι μόνο δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια εντατική προπόνηση 90 λεπτών. Δεν είναι απορίας άξιο ότι η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο στον κόσμο των αθλητών. Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί μια μπανάνα να μας βοηθήσει να είμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει, εμποδίζοντας ένα σημαντικό αριθμό ασθενειών, αλλά προκειμένου να καταστεί αυτό δυνατό πρέπει να προστεθεί στην καθημερινή μας διατροφή.

Κατάθλιψη: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, αισθάνθηκαν πολύ καλύτερα μετά την κατανάλωση μιας μπανάνας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, που είναι ικανή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιώσει τη διάθεσή σας και γενικώς να σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.
Διαθεση: Ξεχάστε τα χάπια - φάτε μια μπανάνα. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.
Αναιμία: Υψηλή σε σίδηρο, οι μπανάνες μπορεί να τονώσουν την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθούν σε περιπτώσεις αναιμίας.
Αρτηριακή πίεση: Τα μοναδικά αυτά τροπικά φρούτα είναι εξαιρετικά υψηλά σε κάλιο ακόμη χαμηλή σε αλάτι, με αποτέλεσμα να είναι τέλειο για να κερδίσει το αίμα πίεση. Τόσο ναι, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μόλις επιτρέπονται στον τομέα της μπανάνας να κάνει επίσημες απαιτήσεις για την καρπός της ικανότητας για τη μείωση του κινδύνου της πίεσης του αίματος και εγκεφαλικά επεισόδια.

Δυναμη μυαλου: Η έρευνα έχει δείξει ότι τα φρούτα με κάλιο μπορούν να βοηθήσουν στη μάθηση των μαθητών, καθιστώντας τον εγκέφαλο πιο ενεργό.
Δυσκοιλιότητα: Υψηλές σε ίνες, οι μπανάνες στη διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην κανονική δράση των εντέρων, βοηθά να ξεπεραστεί το πρόβλημα, χωρίς την καταφυγή σε υπακτικά.
Πονοκέφαλος: Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους θεραπείας πονοκέφαλου είναι ένα milkshake μπανάνας με μέλι. Η μπανάνα χαλαρώνει το στομάχι και με τη βοήθεια του μελιού, συσσωρεύετε εξαντλημένα σακχάρου στο αίμα επίπεδα, ενώ το γάλα ενυδατώνει το σύστημα.
Καούρα: Οι μπανάνες έχουν μια φυσική αντιοξυδοτική επίδραση στον οργανισμό, έτσι ώστε αν υποφέρετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για χαλαρωτική ανακούφιση.
Πρωινή Αδυναμία: Οι μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθάνε να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την αποφυγή της αδυναμίας το πρωί.
Τσιμπήματα εντόμων: Πριν φθάσετε να χρησιμοποιήσετε για το τσίμπημα του εντόμου κρέμα, δοκιμάστε να τρίψετε την ερεθισμένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν εκπληκτικά επιτυχή τη μείωση στο οίδημα και τον ερεθισμό.
Νεύρα: Οι μπανάνες είναι υψηλές σε βιταμίνες Β που βοηθούν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.
Έλκη: Η μπανάνα χρησιμοποιείται ως διαιτητικό τρόφιμο εναντίον εντερικών διαταραχών λόγω της μαλακής υφής και την ομαλότητας. Είναι το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να διατρέχει κίνδυνος. Επίσης, εξουδετερώνει την υπερβολική οξύτητα και μειώνει τον ερεθισμό από την επίστρωση του βλεννογόνου του στομαχιού.
Κάπνισμα: Οι μπανάνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το κάπνισμα. Η Β6, Β12 που περιέχουν, καθώς και το κάλιο και το μαγνησίου που βρέθηκαν σε αυτές, βοηθούν τον οργανισμό να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της απουσίας νικοτίνης.
Άγχος: Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό, το οποίο βοηθά την εξομάλυνση των παλμών, στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ρυθμίζει την ισορροπία του νερού στο σώμα.
Εγκεφαλικά επεισόδια: Σύμφωνα με την έρευνα στο “The New England Journal of Medicine”, «οι μπανάνες ως μέρος ενός τακτικού διαιτολογίου μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικά επεισόδια έως και κατά 40%!

Λοιπόν, πραγματικά μια μπανάνα είναι μια φυσική θεραπεία για πολλά προβλήματα. Όταν συγκριθεί με ένα μήλο, έχει τέσσερις φορές την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, το διπλάσιο του σε υδατάνθρακες, τρεις φορές το φώσφορο, πέντε φορές τη βιταμίνη Α και το σίδηρο, και οι άλλες δύο φορές περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο και είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα. Ίσως με το χρόνο να αλλάξουμε αυτή την πολύ γνωστή φράση ώστε να πούμε, "Μια μπανάνα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!"