Chayote-Σαγιοτε
Η γεύση της ειναι μεταξύ πατάτας και αγγουριου.
Η chayote (Sechium edule) είναι ένα εδώδιμο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια κολοκύνθη μαζί με τα πεπόνια, και τα αγγούρια.
Μπορείτε να τα φάτε τόσο ωμά οσο και μαγειρεμένα.
Όταν τρώγονται ωμά έχουν μια γευση μεταξυ μηλου ,αγγουριου και πεπονιου.
Μπορούμε να τα μαγειρεψουμε με σωταρισμα σε βούτυρο η λαδι, η να τα κανουμε μαζι με αλλα λαχανικα οπως κολοκυθακια και,πατατες.
Θρεπτικές Πληροφορίες
Είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλή σε θερμίδες και δεν έχει χοληστερίνη.
Η θερμιδική του ικανοτητα και η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι υψηλή.
Επίσης, παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, Β και C, πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο.
Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ λέει ότι η chayote είναι μια πολύ καλή πηγή φολικού οξέος, που είναι γνωστό οτι μπορει να μειώσει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.
*Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς, στην Νότια Αμερική όπως στην αντιμετώπιση των ασθενειών των νεφρών.
Πλύνετε το Chayote. Καθαριστε το Chayote. Κόψτε το σε δυο κομματια. Κόψτε το σπογγώδες, λευκό κέντρο. Κόψτε το οπως τις πατάτες.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μυρισουν. Προσθέστε το Chayote, το ζωμο κοτόπουλου, και την σάλτσα ψαριών. Ανακατεύετε. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.ετοιμο για σερβιρισμα.
Συνταγή
Chayote σωτέ
S A U T E E D C H A Y O T E
Συστατικά:
1 μεγάλο Chayote
3 κοτσάνια πράσινα κρεμμύδια, τα πράσινα μέρη
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι μαγειρέματος,
1 / 4 φλιτζάνι ζωμός κοτας,
2 κουταλιες σάλτσα ψαριών(fish sauce)
Οδηγίες:
Πλύνετε το Chayote,καθαριστε και κόψτε το οπως τις πατάτες.
Τεμαχιστε το πράσινο κρεμμύδι σε τρία κομματια.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μυρισουν. Προσθέστε το Chayote, το ζωμο κοτόπουλου, και την σάλτσα ψαριών. Ανακατεύετε.
Καλύψτε το δοχείο και αφήστε να μάγειρευτει με μέτρια-χαμηλή θερμότητα για αρκετά λεπτά ή μέχρι να μαλακωσει το Chayote .
Αφαιρέστε από τη θερμότητα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για εκείνους που είναι περισσότερο οπτικοι τυποι, αυτή η συνταγή φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω.
Τεμαχιστε το πράσινο κρεμμύδι σε τρία κομματια.
Καλύψτε το δοχείο και αφήστε να μάγειρευτει με μέτρια-χαμηλή θερμότητα για αρκετά λεπτά ή μέχρι να μαλακωσει το Chayote .
Τα chayote θα τα βρειτε στο καταστημα μας.
Λύθηκε η απορία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφή:-)
Είδος Chayote λοιπόν θα θεωρήσω και τα δικά μου που μοιάζουν πάρα πολύ. Η διαφορά τους βρισκεται στα αγκάθια και ελάχιστα στο σχήμα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
γεια σας!
Διαγραφήεχετε μηπως καθολου απ'αυτα;
Εδώ πουλάει σπόρους (Σπόρος είναι ο καρπός έτσι φυτεύεται): http://www.sporosbank.com/423483996/product/3353196
Διαγραφήγνωριζει κανεις που μπορω να βρω φυτο η σπορο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕαν δεν εχεις βρει ε ω να σου δωσω
ΔιαγραφήΕνδιαφερομαι για σπορους chayot χωρις αγκαθια
ΑπάντησηΔιαγραφή