Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τοφου,φρεσκο

Τοφου- tofu φρεσκο.
500g
 

Το Τόφου είναι ένα προϊόν από το γάλα της σόγιας. Κατασκευάζεται παρόμοια όπως το τυρί. Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Κίνα κ.α) και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία.
Η παρασκευή του τόφου μοιάζει με την αντίστοιχη του τυριού αλλά η βασική της διαφορά είναι ότι το ρόλο του γάλακτος κατέχει ένα λευκό παχύρευστο υγρό που βγάζουν τα μουλιασμένα σε νερό φασόλια της σόγιας.
 
Το τοφου ειναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας φυτική πρωτεΐνη, χαμηλο σε θερμίδες. 
Είναι επισης μια πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου. 
Για διάφορες χρήσεις. ιδανικό για ψήσιμο και τηγάνισμα.
Συστατικά:
Νερό, σόγια , πηκτικό μέσο: θειικό ασβέστιο.   

Μέση θρεπτική αξία ανά 100g:
Θερμιδες                   546 kJ (131 kcal)
Πρωτεΐνη                          12,2 g
Υδατάνθρακες                    2,9 g
Λίπος                                   7,5 g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου