Κάρυ-σκόνη
Το καρυ ειναι ενα μίγμα μπαχαρικών δημοφιλες στην ασιατικη κουζινα. Μια βασική κάρι σκόνη μπορεί να αποτελείται από μια συλλογή από μπαχαρικά όπως κανέλα, κύμινο,τσιλι, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κουρκούμη, κορίανδρο, και πιπέρι. Υπάρχουν πολυάριθμες σκόνες κάρι συνταγές με μια ευρεία ποικιλία των συστατικών, αλλά ορισμένες από τις κοινες σκόνες περιλαμβάνουν κόκκινο κάρυ, πράσινο κάρι, κίτρινο κάρι, κάρι Μαντράς, και το γλυκό κάρυ σε σκόνη.
Το καρυ σε σκόνη χρησιμοποιειται για φαγητα με πουλερικά, αρνί, βοδινό κρέας, και σε μια ποικιλία λαχανικών, κρεμμύδια και πατάτες.
Για να απελευθερώσουμε το άρωμα του πρέπει να ρίξουμε μερικές κουταλιές σκόνη στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Διατροφικη αναλυση μιας μερίδας(1 κουταλιά της σούπας)
Θερμίδες 325
Πρωτεΐνη 12g
Λιπος Σύνολο 13g
Υδατάνθρακες Σύνολο 58g
Φυτικές ινες 33g
Σάκχαρα 2g
Κάλιο 1543mg
Νάτριο 52mg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου