Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Συνταγη απο Ταϊλάνδη

Μπάλες Ταπιόκας γεμάτες με Χοιρινό (Sakoo Sai Moo).
Στον ατμό
Συνταγη απο Ταϊλάνδη
Το αλμυρο αυτό ορεκτικό διαφέρει από το σύνηθες γλυκό απο ταπιόκα,ως προς την προετοιμασία. Ειναι βολικό για ένα κοκτέιλ πάρτι ή οικογενειακή συγκέντρωση,στις διακοπές κ,λ,π.
Το Sakoo Sai Moo παγώνει πολύ πριν από το μαγείρεμα.
Το Sakoo Sai Moo είναι ένα είδος ζυμαρικών ταπιόκας  σε μορφη μπάλας με γεμιση χοιρινό κρεας,στον ατμό μαγειρεμενα.
Σερβίρεται με πράσινα φυλλώδη λαχανικα,μαρούλι, κόλιαντρο και το φλογερό prik Κ.Ε.Ε. noo, και πιπεριές τσίλι, δίνοντας μια καυτη γεύση στο Sakoo Sai Moo.
Συστατικά
1, 1 / 2 κύπελλα μαργαριτάρια ταπιόκας
3 / 4 φλιτζανιού ζεστό νερό
1 / 4 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
2 κουτ. λευκό πιπέρι
3-5 κομμάτια φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιες λαδι canola ή άλλα φυτικά έλαια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 ουγκιές άπαχο χοιρινό κρέας
1 tblsp. ζάχαρη Palm Sugar ή καστανή ζάχαρη
3 tblsp. Ταϊλανδικη Σάλτσα ψαριου
2 κουτ. ψιλοκομμένες φρέσκιες Πιπεριές τσίλι
3 tblsp. φυστίκια (ανάλατα)
 Αλευρι Ταπιόκας (αυτό είναι κρίσιμο για την επιτυχία αυτής της συνταγής!)
Γαρνιτούρα
2 κουτ. τηγανητό σκόρδο (διατίθεται ήδη έτοιμο ή ετοιμάστε το δικό σας) 
Κόκκινες πιπεριές σε φέτες
Φρέσκο κόλιαντρο
Προετοιμασία
-Ξεπλύνετε τις περλες ταπιόκας σε ενα σουρωτηρι, στραγγίστε και τις μεταφερετε σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι σε ζεστό νερό και προσθέτετε την ταπιόκα, ανακατεύοντας καλά. Καλύψτε το και το αφήνουμε για 1 ώρα.
-Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε το χοιρινό με ένα αιχμηρό μαχαιρι, σχεδόν όπως τον κιμά. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε χοιρινό κιμα, αλλά πρέπει να είναι άπαχο ,αλλιώς το Sakoo σας θα είναι πολύ λιπαρό.
-Σε ένα βαρύ γουδί και γουδοχέρι αλέθουμε μαζί το λευκό πιπέρι και τον κόλιαντρο μέχρι να κονιοποιηθει εντελώς.
-Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ.
Μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το πιπέρι-κόλιανδρο πάστα.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το χοιρινό κρέας το μαγειρεμένο κρεμμύδι τη ζάχαρη και τη πάστα πιπεριάς.
Προσθέστε 3 tblsp. σάλτσα ψάρι.
Προσθέστε τις Πιπεριές τσίλι και συνθλίβετε τα φιστίκια. Ανακατέψτε καλά. (σπαστε τα φυστίκια σε ένα γουδί και γουδοχέρι ή σε μικρα τεμάχια με ένα μαχαιρι).
Σημειώστε ότι η γέμιση πρέπει να είναι έντονα ζυμωμενη για να σταθεί με την ταπιοκα ταπιόκα.
Για να διαμορφωθούν οι μπάλες:
 Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας κυλήστε τα μαργαριτάρια ταπιόκας σε μπάλες 1 ίντσας, με βρεγμένα χέρια. Καλύψτε με ένα υγρό πανί. Πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας και αλειψτε τα λιγο με αλεύρι ταπιόκας. Πιέστε τον αντίχειρα ή το δάχτυλο σε κάθε μπάλα για να διαμορφώσει ένα σχήμα κυπέλλου. Βάλτε σε ένα κουταλάκι του γλυκού το μείγμα χοιρινού και την ταπιόκα πάνω από τη γέμιση. και πάλι και να καλύψτε τις μπάλες με ένα υγρό πανί μέχρι να είστε έτοιμοι να τις μαγειρέψετε. (βαλτε μερικά σε ένα δοχείο στην κατάψυξη και το πάγωμα, έτοιμος να ατμό όταν χρειάζεται.)

Τοποθετήστε τις μπάλες σε λαδωμένο χαρτί ή σε Φύλλα Μπανάνας , στον Ατμοβραστηρας απο μπαμπου , αφήνοντας 1 / 2 ιντσες από το καθένα. Για  περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε το βραστηρα  από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά για να στεγνώσουν λίγο οι μπάλες πριν από τη μεταβίβαση σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με τριμμένο σκόρδο ή τηγανητα φυστίκια και γαρνίρετε με φέτες τσίλι.
Κάνει 50-60 κομμάτια. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου