Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Πιπεριές τσίλι

Πιπεριές τσίλι
Για όσους προτιμούν να βαζουν στο γεύμα τους τσίλι σε σκόνη ή πιπέρι, υπάρχουν  κάποια καλά νέα: τα πικάντικα τρόφιμα κανουν καλο στην υγεια.

Το πιπερι τσιλι, όπως και το κάρι και το τζίντζερ, συνδέεται με μια συγκεκριμένη ουσία που κρύβεται μέσα του, με την capsaicin.
Η Καψαϊκίνη μπορει να απελευθερωσει ενδορφινες στο σωμα, οι οποίες παράγουν ένα αίσθημα της ευτυχίας.
Η καψαϊκίνης θεωρείται αναλγητικό.
 Η Καψαϊκίνη επισης, ρυθμίζει την αίσθηση του πόνου, ιδίως στα άτομα με προβλήματα στο στομάχι είναι ευεργετική.
Η καψαϊκίνη δρα και σαν τοπικό αναισθητικό για αυτό χρησιμοποιείτε και σε πολλά έμπλαστρα και αλοιφές για την ανακούφιση των πόνων.     Καταπολεμά τους καρκίνους στο πάγκρεας και στον προστάτη αλλά αυτό σε πειραματικό στάδιο ακόμα..
Οι καυτερές πιπεριές μπορούν να βοηθήσουν στο να ρυθμίζουν την πίεση, να αυξάνουν την κυκλοφορία, να κατεβάζουν την χοληστερίνη, να εμποδίζουν την αρτηριοσκλήρυνση και να σταματάνε την αιμορραγία
Ακόμα μπορούν να ανακουφίζουν και να βοηθούν, σε πόνους στην πλάτη ή σε εξαρθρώματα , στο πονόδοντο, στο πονοκέφαλο, σε κρυολογήματα, σε γαστρεντερικά προβλήματα, στην ψωρίαση και στην αρθρίτιδα.
Διευκολύνουν την πέψη, βοηθούν στην ισορροπία του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους.
Εμποδίζουν και βοηθούν στα εγκεφαλικά και τις καρδιακές προσβολές.
Οι πιπεριες τσιλι μειωνουν τα πεπτικά προβλήματα κάθε είδους.
Τρωτε τσιλι για την υγεια
Η καυτή σάλτσα του τσίλι μπορεί να κάψει πολλές θερμίδες. Οι έρευνες μάλιστα υποστηρίζουν, πως όσο πιο καυτό το τσίλι, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ένα κουταλάκι τσίλι σος στο φαγητό σου και θα κάψεις 15% περισσότερες θερμίδες, δύο ώρες μετά την κατανάλωση του τσίλι Φυσικά, και οι ίδιες οι πιπεριές από τις οποίες προέρχεται και το τσίλι, είναι καλές για την υγεία σου. Έρευνα του 2006 έδειξε πως οι φρέσκες πιπεριές τσίλι περιέχουν τόσα αντιοξειδωτικά στοιχεία που μπορούν να προφυλάξουν επαρκώς την καρδιά από κάθε νόσημα!
Η πιπεριά τσίλι έχει επισης παράδοση στην τόνωση της λίμπιντο, κυρίως επειδή προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά της ερωτικής διέγερσης, όπως η υπεραιμία, η θερμογένεση και ο αυξημένος καρδιακός παλμός.

Η καυτερή πιπεριά τσίλι περιλαμβάνει ομως όχι μόνο την καψαϊκίνη, αλλά και πολλές βιταμίνες, ακόμη και σε ξηρά μορφή. Το Chili περιέχει τη διπλάσια βιταμίνη C από το πορτοκάλι, για παράδειγμα. Η κατανάλωση τσίλι προστατεύει έτσι, το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης περιλαμβάνεται στις πιπεριές τσίλι β-καροτένιο .

Στο καταστημα μας θα βρειτε πιπεριες τσιλι,καθως και σαλτσα τσιλι και σκονη.


Δειτε την  Σαλτσα SRIRACHA @ την Πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου