Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Σάλτσα ψαριου

ΣΑΛΤΣΑ ΨΑΡΙΟΥ (ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ).


Η σάλτσα ψαριου είναι ένα καρύκευμα απο ψάρια που χρησιμοποιειται ευρέως στη μαγειρική της Ταϊλάνδης.
Έχει μια πολύ ισχυρή μυρωδιά ψαριου με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, και προσθέτει μια λεπτή οσμή ψαριου στα πιάτα.

Η σάλτσα ψαριου Ταϊλάνδης είναι μια φιλτραρισμένη σάλτσα από αντσούγιες. Μπορει να χρησιμοποιηθει στα φαγητα στο μαγειρεμα και ως καρύκευμα στις σαλάτες
(συνήθως αναμιγνύεται με φρέσκο-τσίλι κομμένα και χυμό λάιμ).
.


Διατροφικες πληροφορίες ανά μερίδα(15ml):
*1 μπουκαλι= 48μεριδες
Ενέργεια                                       42kJ,
Protein                                            2g,
Λιπος ολικο                                    0g,
κορεσμένα λιπαρα                         0g,
Υδατανθράκων,συνολικα            0.3g,
Σάκχαρα                                       0.6g,
νάτριο                                     1480mg.
Διατροφικες πληροφορίες ανά 100ml :
Ενέργεια                                       280kJ,
Protein                                            13g,
Λίπος, το σύνολο                             0g,
Κορεσμένα λιπαρα                           0g,
Υδατανθράκων, συνολικα            6.1g,
 Σάκχαρα                                        4.3g,
 Νάτριο                                     9870mg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου