Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Αλευρι Ταπιόκας

Αλευρι Ταπιόκας
Το αλεύρι Ταπιόκας ειναι αμυλούχα άοσμη ουσία που εξάγεται από τη ρίζα του φυτού μανιόκα,την κασσαβα. Περιέχει πολλους υδατάνθρακες, που πεπτονται εύκολα, και λίγη πρωτεΐνη. Χωρίς καμία γεύση, δεν προκαλεί αλλεργία.
Πρόκειται για ένα σημαντικό συστατικό της Διατροφης χωρις γλουτενη.
Ταπιόκα είναι ένα βασικό είδος διατροφής σε ορισμένες περιοχές και χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως πυκνωτικό μέσο, κυρίως στα τρόφιμα.
Τρόπος χρήσης:
Το αλεύρι Ταπιόκας χρησιμοποιείται ως πυκνωτικό μέσο για τις σάλτσες, τις σούπες και τα φρούτα.
Είναι δημοφιλής επειδή πυκνώνει χωρίς την προσθήκη λίπους. Απο το αλεύρι Ταπιόκας γινονται οι περλες ταπιοκας που χρησιμοποιουνται κυρίως για να κάνουν  επιδόρπια και πουτίγκες.
Οι περλες πρέπει να βυθιστούν σε νερό και στη συνέχεια μαγειρεύονται μέχρι να μαλακώσουν.
Συμβουλές χρησης:
Για να αποφευχθουν εξογκώματα, ανακατέψτε το άμυλο με ίση ποσότητα κρύου υγρού μέχρι να σχηματίσει μια πάστα, τότε βαζετε απάνω στο υγρό που προσπαθείτε να πυκνώσετε.

Διαβαστε για τη  Κασσαβα-Cassava

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου