Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Φυλλο ρυζιού για Spring Roll

Φυλλο ρυζιού για Spring Roll
Απο το Βιετνάμ.                  
Η κύρια πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των φυλλων  ρυζιου είναι το λευκό ρύζι. Το αλευρι ρυζιού αναμιγνύεται με αλεύρι ταπιόκας για να κάνει το φυλλο απο ρύζι γλασέ και ομαλο. Το μιγμα αλεύρι και νερου παναρεται και κατανέμεται ομοιόμορφα σε ιμάντες μεταφοράς, στον ατμό, και στη συνέχεια μεταφέρεται σε μεγάλα ορθογώνια πλαίσια μπαμπού. Τα φυλλα στη συνέχεια μπαινουν στον ηλιο και εξαεριζονται. Τέλος, το ριζόχαρτο κόβεται σε κύκλους, τετράγωνα, ή   ορθογώνια και συσκευάζεται. Ένα πακέτο περιέχει περίπου 35-40 κομμάτια.
Προετοιμασία για Spring Rolls:
 Μουλιάστε τα φυλλα ρυζιου σε δροσερό νερό σε ένα ρηχό πιάτο για περίπου 5 έως 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφήστε τα στο νερο για άλλα 20 δευτερόλεπτα μέχρι το νερό να έχει διεισδύσει παντου στο φυλλο. Ένα κάθε φορά - λίγο λάδι θα τα βοηθήσει να μην κολλήσουν. Στη συνέχεια, βαζετε τη γέμιση της επιλογής σας και τοποθετήστε τα στο τηγανι.
Υλικα γεμισης.
Λάχανο λεπτά τεμαχισμένο ,αγγούρι,κόλιανδρος , βασιλικός, δυόσμος, σχοινόπρασο, σκορδο,καρότο ,φυτρα φασολιων,Πιπερόριζα (Ginger), άσπρο πιπέρι,Πιπέρι μαύρο για καρύκευμα , Νουντλς ρυζιου ,γαρίδες ή Τοφου
Τα σπρινγκρολλς τρωγονται βουτωντας τα σε μια Ασιατικη Σάλτσα τσίλι καυτερη ή Γλυκόξινη ή μπορειτε να κανετε μονοι σας μια σαλτσα.
Παραδειγμα σάλτσας
4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ψαριών
1 / 4 φλιτζανιού νερό
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμενο
2 κουταλιές λευκή ζάχαρη
1 / 2 κουταλάκι σάλτσα τσίλι
3 κουταλιές σάλτσα hOisin
1 κουταλάκι ψιλοκομμένα φυστικια
-Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε τη σάλτσα ψαριών, το νερό, το χυμό, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τη σάλτσα τσίλι. 
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμείξτε τη σάλτσα hOisin και τα φιστίκια.
Η σαλτσα σας ειναι ετοιμη.
Δειτε μια συνταγη για σπρινγκρολ.Rice Paper Spring Rolls & Sauce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου