Γλυκόξινη σάλτσα
Sweet and Sour Sauce, Lee Kee Kum
240g
Η γλυκόξινη σάλτσα είναι έτοιμη προς χρήση, μια ορεκτικη σάλτσα χωρίς τεχνητά χρώματα και είναι ιδανικη για γλυκόξινα πιάτα. Η φρουτο-πικάντικη γεύση, επίσης, την καθιστούν μια καλη σάλτσα, ειδικά για βαθύ τηγανητα, σνακ και ορεκτικά.
Συστατικά: Νερό, λευκή ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού, συμπυκνωμένος χυμός ανανά 7%, τοματοπολτός 4%, τροποποιημένο άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, Σταθεροποιητής E415.
Περιέχει ιχνη σιταριού, σόγιας. Βάζετε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.
Προϊόν της Κίνας.
Συνταγες
Γλυκόξινο Κοτόπουλο:
• Παναρουμε 350γρ κοτόπουλο με άμυλο καλαμποκιού και τηγανίζουμε μέχρι να μαγειρευτουν.
• Συνδυάστε 120ml γλυκόξινη σάλτσα Lee Kum Kee με 115g κάθε ένα από ανανά, πράσινες και κόκκινες πιπεριές (όλα σε κύβους), και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθουν.
• Προσθέστε το τηγανητό κοτόπουλο και το ανακατεύετε απαλά με τη σάλτσα πριν το σερβίρετε.
Γλυκόξινες Γαρίδες:
• Αναμίξτε 300g γαρίδες με 2 κουταλιές της σούπας Oyster sauce(σαλτσα στρειδιων).παναρετε τις γαρίδες με άμυλο καλαμποκιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
• Σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σοτάρουμε ,½ κόκκινο πιπέρι σε κύβους, 50g φυτρα φασολιων(been sprout) και 50γρ καλαμπόκι κομμένο σε φέτες(baby corn) μέχρι να μαγειρευτουν.
• Προσθέστε 250ml γλυκόξινη σάλτσα Lee Kum Kee. Ανακατεύετε σε τηγανισμένες γαρίδες και σερβίρετε ζεστό.
Διατροφικες Πληροφορίες: ανά μερίδα (36g)
Ενέργεια 275kJ,
Protein 0.5g,
λίπος, συνολικά λιγότερο από 0.5g –
κορεσμένο, λιγότερο από 0.1g,
υδατανθράκες 16.1g –
σάκχαρα 11.4g,
νάτριο 140mg.
*Το μπουκαλι=6 μεριδες
Διατροφικες πληροφορίες ανά 100g:
Ενέργεια 765kJ,
Protein 0.5g,
Λίπος, συνολικά 0.5g,
Κορεσμένα 0.1g,
Υδατανθράκων, συνολικα 44.8g,
Σάκχαρα 31.7g,
νάτριο 390mg.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου