Ινδονησιακά Spring Rolls:
Υλικα
200 γραμμαρια, stick noodles ρυζιού
1 ματσάκι / πράσινα κρεμμυδακια,
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημενα,
3-4 καρότα σε κύβους, μικρά κομμάτια,
Μισο κεφάλι πράσινο λάχανο, τεμαχισμένο σε μικρα κομματάκια.
150 γρ κιμά (βόειο κρέας ή χοιρινό ή γαλοπούλα ή μικρές γαρίδες)
*Μπορείτε να το παραλείψετε αν ειστε χορτοφαγος.
Λιγη σάλτσα σόγιας με αλμυρή γεύση.
Φυλλα για Σπρινγκρολς
* θα τα βρειτε στα καταστηματα ασιατικων τροφιμων
1. Βράστε τα noodles ρυζιου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλύνετε με δροσερό νερό μετά τα μαγειρεμενα noodle και αφήστε το να κρυώσει και κόψτε τα noodles ρυζιου μικρα κοματια, ώστε να ειναι ετοιμα για τη γέμιση.
2. Τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να ροδισει,- τις γαρίδες μπορουμε να τις τσιγαρίσουμε με λίγο λάδι.
3.Σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι τσιγαρίζουμε το σκόρδο έως ανοιχτό καφέ και προσθέτουμε το καρότο, λίγο λεπτή σάλτσα σόγιας και σοτάρουμε για λιγο.
4.Ριχνουμε το τεμαχισμένο πράσινο λάχανο, και τα ανακατευουμε όλα καλα.
5. Προσθέτουμε τα κρεμμυδακια, τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το μαγειρεμένο κρέας η τις γαριδες και επίσης να προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας με αλάτι.Ανακατέψτε και μαγειρέψτε ομοιόμορφα για ένα λεπτό.
6.Το μειγμα για τα σπρινγκρολς ειναι ετοιμο.
* Για τα Rolls Ινδονησίας, μπορείτε να προσθεστε κόκκινες ή πράσινες καυτερές πιπεριές τσίλι.
7.Τυλιγουμε τα φυλλα με το μειγμα μας,σε ρολα και τα τηγανιζουμε.
* Τα σπρινγκρολς μπορουμε να τα σερβιρουμε με μια σαλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου