Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Νουντλς ρυζιου

Rice Noodles-Νουντλς ρυζιου
Wai Wai
Από την Ταϊλάνδη,  200g
Συστατικά: Ρύζι (96%), νερό (4%),αλατι. 
Το Rice Noodles Oriental είναι ενα υγιεινό, μη λιπαρό noodles ρυζιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα ασιατικα noodle πιάτα.
Μπορούν να μαγειρευτουν σε λίγα λεπτά.
Σε συνδυασμό με κάποιο κρέας ή λαχανικά και μια πικάντικη σάλτσα τα noodles ρυζιου είναι μια ασιατική λιχουδιά.
Για περισσοτερη απολαυση βαλτε τα πριν από το μαγείρεμα περίπου 20 λεπτά σε χλιαρό νερό.
Λεπτομερειες
Τα Noodles απο Ρύζι είναι γνωστά ως Sen Mee στην Ταϊλάνδη, και ως mee Hoon στην Μαλαισία. Το πιο διάσημο πιάτο της Ταϊλάνδης που χαρακτηρίζει αυτό το συστατικό, είναι η ασυνήθιστη συνταγη  Mee Krob στην οποία τα αποξηραμένα noodle τηγανίζονται γρήγορα σε καυτό λάδι μέχρι να φουσκώσουν και στη συνέχεια, τηγανισμένα μπαινουν σε μια γλυκόξινη σάλτσα.
Για τα άλλα πιάτα αυτού του είδους τα νουντλς θα πρέπει να προ-βυθιστούν είτε σε βραστό νερό, για μόλις 3 λεπτά ή σε θερμοκρασία δωματίου νερό για 20 λεπτά πριν από το μαγείρεμα (σημειώστε το αποξηραμένο βάρος περίπου διπλασιάζεται μετά το μούσκεμα). Η προετοιμασία των ζυμαρικων τότε μπορεί να είναι τόσο απλή βουτώντας σε βραστό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα και ανακατεύετε-στο τηγάνισμα.  
Τα rice noodles ταιριαζουν με Σαλτσα στρειδιων, Σάλτσα ψαριου  ή και τη  Σαλτσα σογιας και συνδυάζονται με το κρέας, το Τοφου και ένα πράσινο λαχανικό όπως το μπρόκολο για ενα γρήγορο πιάτο.
Παρασκευαζονται κυρίως απο Ρύζι γιασεμί.
Αυτα τα Nουντλς  μπορεί να είναι μέρος μιας Διατροφης χωρις γλουτενη.
Αυτά τα ζυμαρικά από αλεύρι ρυζιού, δεν πρέπει να συγχέονται με τα  Νουντλς πρασινου φασολιου τα οποία είναι φτιαγμένα απο αλεύρι φασολιών mung.
Για την αποθήκευση.
Τα noodles διατηρουνται σε δροσερό και ξηρό μέρος σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου