Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Συνταγη με Μαύρο ρύζι


                       Μαύρο ρύζι glutinous με γάλα καρύδας.
Αυτό το ρυζι ειναι δημοφιλές στη Μαλαισία, αλλά και στις γειτονικές χώρες, δηλαδή, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη. Το μαύρο ρύζι γκλουτινους είναι διαθέσιμο σε περισσότερες ασιατικα παντοπωλεία.

Το Μαύρο ρύζι γκλουτινους με γάλα καρύδας είναι ένα ευκολο επιδόρπιο.
Συστατικά
1 κούπα (200g) Μαύρο ρύζι,
6 φλυτζάνια νερό,
120 g ζάχαρη,
2 Φύλλα Pandanus, με κόμπους,
100 ml γάλα καρύδας,
Μια πρέζα αλάτι.
Μέθοδος
Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το μαύρο ρύζι, το νερό και τα Pandanus φύλλα. Σιγοβράζουμε το μίγμα για περίπου 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζει να σιγοβράζει για άλλα 20 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα καρύδας με μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το να σιγοβράσει ελαφρά για λιγο.
Σερβίρετε το μαύρο ρύζι με 2 έως 3 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου