Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Φυκια Wakame

Φυκια Wakame
 50g
Ιαπωνικά φύκια με μια ήπια γεύση.

Αυτό το σκούρο πράσινο φύκι με την ελαφριά γεύση «ωκεανού», είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φύκια στην Ιαπωνία. Διατίθεται και φρέσκο και σε αποξηραμένη μορφή και χρησιμοποιείται συνήθως σε σούπες και σαλάτες. Το αποξηραμένο φύκι διαστέλλεται κατά πολύ, όταν μουλιάσει για λίγα λεπτά στο νερό ή αν προστεθεί κατ' ευθείαν μέσα στη σούπα, έτσι πολύ συχνά θα δείτε ότι χρειαζόσασταν πολύ λιγότερη ποσότητα απ' αυτή που αρχικά φανταστήκατε. Καθώς το Βάκαμε δεν έχει καθόλου θερμίδες, είναι ιδανικό για όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους και λέγεται ότι είναι καλή για την αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, του άσθματος, της βροχοκήλης, της υψηλής πίεσης και της τριχόπτωσης.
 Χρήσεις
Μαγειρεύεται  με τις σούπες και στα  πιάτα με ψάρια και μπαινει στις σαλάτες.
Παραδοσιακά, προστίθεται στη σούπα miso, το wakame είναι καλό και με άλλα λαχανικά, ή σε σαλάτες, και σε πιάτα ρυζιού.
Το φυκι Wakame ειναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο, περιέχει επίσης σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, B-12 και βιταμίνη C.
Όπως το Sea Palm και Kombu, το wakame περιέχει αλγινικό οξυ το οποίο έχει αποδειχθεί οτι μπορει να βοηθήσει στην άρση του υδραργύρου και των βαρέων μετάλλων από τη γαστρεντερική οδό.
Βιολογικό προϊόν.
Θρεπτικη αξια
1 / 8 φλυτζάνι (2 κ.σ.)
Θερμίδες: 4.5
Πρωτεϊνες: 0.303g
Υδατάνθρακες: 0.914g
Ολικό λίπος: 0.064g
Φυτικες ινες: 0.050g

1 σχόλιο: