Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Συνταγη απο ινδονησια.

Συνταγη απο ινδονησια.

Ayam Bakar Limau-ψητο κοτοπουλο.

Το Ψητο κοτόπουλο είναι νόστιμο και γευστικό και σερβίρεται τις αργίες, στην ινδονησια, έτσι ώστε όλη η οικογένεια να μπορεί να το απολαύσει.

Για: 6 Άτομα
Υλικά:
1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κοματια,
1 κουταλιά χυμό λεμονιού,
1 κουταλιά της σούπας αλάτι,
2 λάιμ, κατά το ήμισυ,
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας,
100 ml γάλα καρύδας,
4 λάιμ φύλλα,
2 κουταλιές μαγειρικό λάδι,
5 τεμάχια κόκκινο κρεμμύδι,
3 σκελίδες σκόρδο,
Εκτελεση:
1.Λιωνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο (Πουρέ)
2. Μουλιάστε το κοτόπουλο στο χυμό λεμονιού και το αλάτι για 30 λεπτά.
3. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκορδο .
4. Προσθέστε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα.
5. Προσθεστε σάλτσα σόγιας και γάλα καρύδας. Ανακατέψτε καλα.
6. Αφηστε το να βρασει μεχρι να μαγειρευτει.
7. Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου