Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Μεσογειακή διατροφή και γερό μυαλό!

Μεσογειακή διατροφή και γερό μυαλό!

Ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο με ένα πολύ επίκαιρο θέμα διεξάχθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Πρόκειται για το 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών έχοντας ως προασπιστή τη Μεσογειακή διατροφή, Ασπίδα προστασίας κατά της άνοιας και της νόσου Alzheimer.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που υιοθετούν δίαιτες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι η μεσογειακή διατροφή, παρουσιάζουν μικρότερο ποσοστό εκδήλωσης της νόσου Alzheimer. Η μεσογειακή διατροφή, λοιπόν, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία της άνοιας.

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να περιορίσουν τη βλάβη στα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυττάρων, που είναι αθροιστική κατά τη διάρκεια της ζωής.

Κατά συνέπεια, για την πρόληψη της άνοιας συνιστάται η καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον έξι μερίδων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, δύο μικρό μερίδων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα αλλά και ξηρών καρπών, σπόρων, ελαιολάδου, πράσινου τσαγιού και κόκκινου κρασιού.
Για ακόμα μια φόρα διαπιστώνουμε ότι στην Ελλάδα συνδυάζοντας το υπέροχο κλίμα της και τα πλούσια υγιεινά αγαθά της μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε καλά τρώγοντας πάνω από όλα υγιεινά.
Πηγή:
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο ιστολογιο μου ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ θα βρειτε πολλα αρθρα περι σωστης διατροφης. http://fisikiigiini.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου