Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ξύδι βαλσαμικο- Aceto Botanico

Ξύδι βαλσαμικο
Ξύδι Aceto Botanico (250ml)
Πληροφορίες για το προϊόν:Χώρα: Ελλάδα, Παραγωγός: Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ΑΕ, Κατηγορία: αιθυλική, Περιοχή: Δράμα,Χρώμα: σκούρο καφέ
Οξύτητα: 6,2%
Συστατικά: ξίδι απο κρασί, γλεύκος σταφυλιών
Περιεχόμενο: 250ml γυάλινο μπουκάλι με βιδωτό πώμα.

Χαρακτήρας
Αυτό το βοτανικο ξυδι παρασκευαζεται από επιλεγμένα σταφύλια και ωριμάζει σε ειδικά μικρά βαρέλια που ειναι από διάφορα είδη ξύλου. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ωριμάζει και συμπυκνώνεται, ενώ το χειμώνα ξεκουράζεται και καθίσταται διαυγες. Το περασμα απο καθε βαρελι του προσδιδει ιδιαιτερα χαρακτηριστικα και το καθιστα ικανο να αναδειξει και να τελειοποιησει τις πιο απλες η περιπλοκες και μαρινατες γευστικες δημιουργιες.
Που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;
-Μαζί με φλοίδες παρμεζάνας και λεπτές φέτες αρωματικής μορταδέλας, σαν ορεκτικό ή με ζεστά σύκα γεμιστά με gorgonzola
-Με αχλάδια, blue cheese και καρύδια, στο πιάτο,
-Με φράουλες και κρέμα μασκαρπόνε, σαν γλυκό
-Πάνω από σωταρισμένα μανιτάρια, πράσινα φασολάκια, ψητά κρεμμύδια ή ψητές τομάτες
-Σε μια μπριζόλα με φρέσκο λάδι ελιάς και χοντρό αλάτι
-Σε μια σαλάτα (τομάτα, μοτζαρέλα, βασιλικό)
-Πάνω σε ψητές πατατες με τη φλούδα τους,η χωρις.
-Σε ολα τα βραστα χορτα και τις πρασινες σαλατες.

Συνταγη
Σαλάτα Παντζαριων  με ξυδι Balsamic
Με βιολογικά παντζάρια, σαλάτα τεύτλων
Συστατικά
1 μεγάλο παντζάρι ή πολλά μικρά 
3 ΚΣ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
1 κουταλιά Ξύδι Aceto Botanico Balsamic
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Αλατι  & πιπέρι

Εκτελεση
-Πάρτε μια κατσαρόλα με νερό και βαλτε τα παντζαρια να βράσουν. Μην ξεχάσετε το αλάτι.
-Μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά ή όταν μπορείτε να τρυπατε τα παντζαρια με ένα πιρούνι.
 -Στη συνέχεια, κοψτε τα σε φέτες και βαλτε τα σε ένα μπολ.
-Συνδυάστε επειτα τα 4 συστατικά για να κάνετε τη σάλτσα
-Περιχύνετε  τη σάλτσα πάνω στα παντζαρια.
-Φάτε τα ζεστα ή κρύα.  ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου