Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γάλα καρύδας

Γάλα καρύδας,Aroy-D(400ml)  
Για μαγειρεμα @ για γλυκά
Το Γάλα καρύδας (gkati nohm στην ταϊλανδέζικη) αποτελεί βασικό συστατικό στην ασιατικη κουζινα, στα πιατα με κάρι, τις σούπες, και τα γλυκά. Το Γάλα καρύδας εξάγεται , συμπιέζοντας τη τριμμένη σάρκα των ώριμων καρπών με κέλυφος. Το νερό από το εσωτερικό της καρύδας συνήθως απορρίπτεται.Οι μικρες αγουρες, πράσινες καρύδες, είναι η πηγή του γλυκού νερού καρύδας, το οποίο είναι πόσιμο.
Αυτό το γάλα καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κέικ, γλυκων, μπισκότων, παγωτων, μαρμελάδων καρύδας, κάρυ και άλλων παρασκευασματων όπου το γάλα καρύδας είναι απαραίτητο.
Το Γάλα καρύδας περιέχει λίπος - αλλά αυτό είναι καλό, δεν είναι κακό λίπος.
Το Γάλα καρύδας:
1. Μειώνει την κακή χοληστερόλη (LDL), αυξανοντας παράλληλα την καλή χοληστερόλη
2. Βελτιώνει την κυκλοφορια
3.Ρυθμίζει τις μεταβολικές λειτουργίες, Ρυθμίζει τον θυρεοειδη.
4. Παρέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα τα οποία, στους περισσότερους  άνθρωπους στη Δύση, λείπουν.
5. καταπολεμά τη γήρανση

Συστατικά: γάλα καρύδας 55%, νερό, συντηρητικό.
Προϊόν της Ταϊλάνδης.
Θρεπτικές Πληροφορίες ανά μερίδα: Μερίδα=1 / 3 φλιτζάνι (80g)
Ενεργεια                                                 150 Θερμίδες
Λιπος Σύνολο                                         14g
Κορεσμένα λιπαρά                                 10g
Χοληστερόλη                                           0g
Νάτριο                                                 15mg
Υδατάνθρακες Σύνολο                            2g
Ζάχαρη                                                    1g
Πρωτεΐνη                                                 2g

Διαβαστε για τη φρεσκια Καρυδα  και για τα Οφέλη από το λάδι καρύδας

Συνταγη με Γάλα καρύδας
Απο Ταϊλανδη
                                       Κοτόπουλο με Curry, "Gaeng Karee Gai"
Αυτή είναι μια ταϊλανδική συνταγή.
Η γεύση του κίτρινου κάρυ δεν είναι πολύ διαφορετικό από το κόκκινο ή το πράσινο.
Συστατικά
1 κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους
2,5 φλιτζάνια γάλα καρύδας
1 κουταλιά κίτρινη η πράσινη Παστα Κάρρυ
1 φλιτζάνι πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  Αλάτι
2 κουταλιές Σάλτσα ψαριου
2 κουταλάκια του γλυκού Μαυρη Ζάχαρη palm
Μέθοδος
-Βράζουμε τις πατάτες( κύβους), για περίπου 5 λεπτά, και τις στραγγίζουμε.
-Ρίξτε 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα. Οταν αρχισει να βράζει, προσθέστε την πάστα κάρι. Ανακατέψτε μέχρι να αρωματισει.
-προσθεστε τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριου, και το αλάτι.
-Προσθέστε το κοτόπουλο και στη συνέχεια, τις πατάτες.
-Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, και συνεχίστε να μαγειρεύετε για μερικα λεπτά ακομα.
-Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρουμε με Ρύζι γιασεμί.
Καλη σας ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου