Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συνταγη απο την Ταϊλάνδη

                           Μπάλες ρυζιού με καρύδα                        
                                          σε φύλλα μπανάνας
 Συνταγη απο Ταϊλάνδη
Τα γλυκά αυτα ειναι τυλιγμένα σε φύλλα μπανάνας, και στην Ταϊλάνδη προσφερονται στους γάμους.
Υλικα
200 g ζάχαρη Palm Sugar,
μια πρέζα αλάτι,
100 γρ ζάχαρη,
300 γραμμάρια Γάλα καρύδας,
3 m (περίπου 200 g) Φύλλα Μπανάνας .
Προετοιμασία
Βήμα 1
Ενυδατώστε τη τριμμένη καρύδα σε 200 ml κρύο νερό για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βαλτε ένα τηγάνι στη φωτια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό και τη Palm Sugar. Λιώνετε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά και αφήστε να καραμελώσει ελαφρά. Ριχνετε την αποξηραμενη  Καρύδα και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γινει ένα ομοιογενές μείγμα. Βγαλτε το τηγάνι από τη θερμότητα, και βαλτε το μείγμα της καρύδας στην ψύξη η αφηστε το να κρυωσει.
Βήμα 2
Για τη ζύμη, βαλτε σε ενα μπολ το κολλώδες ρυζάλευρο με τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας και ανακατέψτε. Μετα βάλτε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας, Ζυμώνουμε ζωηρά για 6-7 λεπτά..
Βήμα 3
Με τη ζυμη φτιαχνουμε περιπου 20 μπαλες. Κάθε μια μπάλα εχει διάμετρο περίπου 8 cm. Με ενα κουταλάκι βαζουμε τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και μετα πιέζουμε για να διαμορφώσουμε τη μπάλα.
Βήμα 4
Κόψτε τα φύλλα μπανάνας σε κομμάτια των 15 εκατοστων , σε ωοειδές σχημα. Θερμανετε τα λιγο  για να ειναι εύπλαστα. Κάθε φύλλο, αρκει όπως φαίνεται παραπανω, για να τυλιξει μια μπαλα.
Βήμα 5
Βαλτε νερό στο γουόκ, αφηστε να βρασει και τοποθετήστε το ειδικο καλαθι. Βαλτε τις μπαλες ρυζιου πανω στο καλαθι,και αφηστε τες να βραζουν με τον ατμο για 15 λεπτά περίπου.
Το Βήμα 5 γινεται και ως εξης:
Βαζουμε ,τις τυλιγμενες με φύλλα μπανάνας,μπαλες ρυζιου,στο ειδικο σκευος Ατμοβραστηρα απο μπαμπου, και μαγειρευουμε για 15 λεπτά περίπου.

Σερβίρονται κρυες.

Σημ.Τα φύλλα μπανάνας τα βγαζουμε ,δεν τρωγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου