Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Βραστηρες ατμου

Βραστηρες ατμου
Κινέζικα Steamer, 24 30 και 40 εκατοστων
Ο βραστηρας ατμου είναι ενα συνηθεισμενο σκεύος στην Ασιατική κουζίνα. Οι τρεις αυτές στρώσεις αλουμινίου των κινεζικων Steamer έρχεται σε μια ποικιλία μεγεθών (24, 30 και 40 εκατοστά). Χρησιμοποιούνται για Oriental πιάτα, μαγειρευτά ψάρια, καβούρια, θαλασσινά, λαχανικά, και ολόκληρα  κοτόπουλα στον ατμό.
Αυτή η πολυεπίπεδη  συσκευη απο αλουμινιο σας επιτρέπει να μαγειρέψετε μεγάλες ποσότητες τροφίμων σε συντομο χρόνο ή να προετοιμάσετε πολλά πιάτα με εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας.
Ο βραστηρας αλουμινιου  σας επιτρέπει να μαγειρέψετε ένα διαφορετικό είδος τροφής σε κάθε στρώμα.
Χρηση
Προσθέτουμε νερό στο κάτω δοχειο και το βαζουμε να βράζει πριν τοποθετησουμε  το φαγητό στα αλλα 2 στρώματα.
Τα επάνω 2 στρώματα είναι διάτρητα ,ετσι ωστε τα τρόφιμα να βραζουν στον ατμό. Τα δοχεια μπορουν να αλειφθουν με λάδι ή να βαλουμε Φύλλα Μπανάνας για να μη μας κολλησει  καθολου το φαγητό.
Εάν τα τρόφιμα που βραζουμε στον ατμό είναι τυλιγμένα με ζύμη ή φύλλα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε απευθείας στον διάτρητο ράφι. Κρέατα, ψάρια, πουλερικά και λαχανικά θα πρέπει να τοποθετουνται σε δίσκους ή σε ραγού, για να διατηρήσουν τους χυμούς τους.
Κολλώδεις τροφές, όπως τα γλυκά ή τα κέικ τοποθετουνται σε λαδοκολα ή σε  Φύλλα Μπανάνας . Σιγουρευτείτε ομως οτι εχετε αφήσει επαρκής τρύπες ανοικτες σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε χαρτί για να επιτραπεί η κυκλοφορια του ατμού.

Συνταγη της Ταϊλάνδης:
                                      Αχνιστο Λαυράκι με Chili
 Υλικα
1 λαβράκι ολόκληρο(500 γραμμάρια)
1 μικρό κεφαλωτο λάχανο
4 κουταλιές της σούπας παστα τσιλι,
1 κουταλιά της σούπας Σάλτσα ψαριων,
2 κουταλιές της σούπας. χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού. ζάχαρη
1 κοτσάνι κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι, και Σκόρδο
Γαρνίρισμα:
Φρεσκιες πιπεριές τσίλι,τηγανητό αποξηραμένο τσίλι, φύλλα κόλιανδρου. 
Παρασκευη
-Πλένετε και καθαριζετε το λαβράκι.
-Ζεματιστε το λάχανο, και μετα κρυωστε το σε κρύο νερό, βαλτε το σε  1 / 4 φλιτζανιου κρέμα καρύδας και αλειψτε το με αυτη.
-Ανακατέψτε καλά την πάστα τσίλι με το χυμό λάιμ, τη σάλτσα ψαριών, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό.
-Αναμείξτε κρέμα καρύδας με άσπρο πιπέρι, ρίζες κόλιαντρου και το σκόρδο. Αλειψτε το μείγμα σε όλο το λαβράκι.
-Ψηστε το ψαρι στον βραστηρα ατμού σε υψηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.
-Αφαιρέστε από το βραστηρα το ψαρι και βαλτε το σε ενα πιατο, με την πάστα τσίλι γαρνιροντας με τη κρέμα καρύδας,τα φύλλα κόλιανδρου και τις πιπεριες τσίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου