Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Φύκια Arame

Φύκια Arame
Τα Φύκια Arame είναι παρόμοια με τα hijiki, Πριν από τη συσκευασία, τα arame οπως και τα hijiki είναι κομμένα, αποξηραμένα και στη συνέχεια βράζονται, και κατόπιν ξηραίνονται ξανά.
Τα Arame κατα το μαγείρεμα,αυξάνονται σε μέγεθος (διπλα απο την αρχική συνήθως). Έχουν μια πιο ήπια γεύση απο τα φυκια hijiki. Ως εκ τούτου, μπορουν να συνοδευσουν το καστανό  Ρύζι ,διαφορους σπορους, tofu ,τηγανητά, τις σούπες, και πιατα με κάρυ. Το νερό από το βρασιμο των φυκιων είναι καλό να προστιθενται σε σούπες ή κατά το μαγείρεμα διαφορων σπορων. Αν μια συνταγή ζητάει φυκια hijiki, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε εύκολα με φυκια arame για μια πιο ήπια γεύση.
Διατροφικη αναλυση
Τα φυκια Arame είναι ουσιαστικά χωρίς λιπαρά, χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, πρωτεΐνες, καθώς και σημαντικά ιχνοστοιχεία που συχνά απουσιάζουν από τα λαχανικά της γης λόγω του εδάφους. Τα Arame οπως και άλλα λαχανικά της θάλασσας περιέχουν περισσότερα ανόργανα άλατα από οποιοδήποτε άλλο είδος τροφίμων. Ανάλυση έδειξε ότι ένα ευρύ φάσμα των ορυκτών αντιπροσωπεύουν έως και 38 τοις εκατό του ξηρού βάρους τους.
                                        Συνταγη με Φύκια Arame
                                    Σαλάτα με φυκια Arame και Γλυκοπατάτα
Συστατικά:
1 / 4 φλιτζανιού φύκια arame
1 / 3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια Γλυκοπατάτα, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 φλυτζάνι τεμαχισμενο ραπανάκι daikon (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ξινο μήλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 / 2 φλιτζάνι σέλινο φέτες
1-2 κουταλακια τριμμένο Τζιντζερ
1 / 4 φλιτζανιού ψημένο Σουσάμι
1-2 κουταλακια σιρόπι Αγαύης
3 κουταλιες ταμαρι
3 κουταλιες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή Σησαμέλαιο ψυχρής σύνθλιψης.
Οδηγίες:
1. Ξεπλύνετε και μουλιαστε τα arame στα 3 / 4 φλιτζανιού φιλτραρισμένο νερό για 15-20 μέχρι να μαλακώσουν
2. Βαλτε το χυμό λεμονιού
3. Βαλτε την ψημενη η βρασμενη γλυκοπατάτα, τα ραπανάκια και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας
4. Κόβουμε το σέλινο σε λεπτές, διαγώνιες φετες και το προσθέτουμε
5. Προσθετουμε το τζίντζερ
6. Ψηνουμε το σουσάμι σε ένα στεγνό τηγάνι μέχρι να αρχίσει να ροδοκοκκινιζει!
7. προσθετουμε το tamari, το λαδι και το τζίντζερ
8. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και καλή σας διασκέδαση!

Διαβαστε για τα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΦΥΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου