Κοτόπουλο με Galangal σε γάλα καρύδας
(Tom Kha Kai)-Συνταγη απο Ταϊλάνδη
Υλικα
300 γραμμάρια κρέας κοτόπουλου
1 / 2 φλιτζάνι λεπτές φέτες Galangal
1 Lemon Grass(λεμονοχορτο), κομμένο σε φέτες
5 Φύλλα λαιμ Καφιρ σχίζεται σε κομμάτια
5-6 μικρες Πιπεριές τσίλι, θρυμματισμένες
5 σκορδα, θρυμματισμένα
1 φλιτζάνι Κρέμα καρύδας
2,5 φλιτζάνια Γάλα καρύδας
3 κουταλιές της σούπας. χυμό λάιμ
2 κουταλιές της σούπας Σάλτσα ψαριου
Παρασκευη
-Πλένουμε το κοτόπουλο και το κοβουμε σε λεπτές φέτες.
-Φέρτε το γάλα καρύδας σε σημείο βρασμού και προσθέσετε το Galangal, το λεμονόχορτο, το σκορδο, και τα φύλλα καφιρ.
-Προσθέστε το κοτόπουλο, και το αλάτι και σιγοβράστε αργά σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν το κοτόπουλο βρασει, ρίξτε τη κρέμα καρύδας, ανακατεψτε απαλά, και μετα απο λιγο σβήστε τη φωτιά.
-Προσθέστε τη σάλτσα ψαριών, το χυμό λάιμ και το τσίλι.
-Βαλτε τα σε ένα μπολ, και σερβίρετε ζεστά.
Διαβαστε Γευσεις απο την Ασια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου