Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Περλες Ταπιόκας

Περλες Ταπιόκας- Tapioca Pearls  
από την Ταϊλάνδη
                         Λευκες και χρωματιστες,σαν μαργαριτάρια.
Οι μικρές περλες Ταπιόκας είναι δημοφιλής για γλυκά επιδόρπια, τόσο στην Ανατολή οσο και στη Δύση.
Τα σφαιρίδια Ταπιόκας, χρησιμοποιούνται επίσης στην Ταϊλάνδη για τα αλμυρά πιάτα όπως Sakoo Sai Moo (μπαλες ταπιοκας στον ατμό με γεμιση χοιρινό κρέας).
Είναι πολύ νόστιμα με οποιοδήποτε ποτό.Στην Ταϊλάνδη με παγωμένο τσάι ή ταϊλανδικό παγωμένο καφέ (ποτό Μπόμπα).
Προετοιμασία
Για την προετοιμασία βαλτε τα μαργαριτάρια ταπιόκας σε ζεστό νερό (όχι ζεμάτισμα), και ζυμώστε ελαφρά?
Φέρτε μια κατσαρολα με νερο για να βράσουν. Για κάθε φλιτζάνι μαργαριτάρια ταπιόκας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον 6 φλιτζάνια νερό. Για μια μερίδα 2-4 άτομα, χρησιμοποιουμε  4 φλιτζάνια νερό. Όταν το νερό βράζει, προσθέστε σιγά-σιγά 1-2 φλιτζάνια μαργαριτάρια ταπιόκας (αν τα προσθέσετε πάρα πολύ γρήγορα, μπορεί κολησουν). Ανακατέψτε καλά. Τα μαργαριτάρια ταπιόκας θα πέσουν στο πάτο της κατσαρόλας. (Σημειώστε ότι θα αυξάνουν σε μέγεθος καθώς μαγειρεύονται.)

Συνταγη
Ταπιόκα Pearl σε γάλα καρύδας
Συστατικά
1 φλιτζάνι μεγάλα μαργαριτάρια Ταπιόκας σε διάφορα χρώματα
8 φλιτζάνια νερό
1 κονσέρβα Γάλα καρύδας
1 / 3 φλιτζάνι ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος:
-Βαλτε 7 φλιτζάνια νερό να βρασει και προσθέστε σιγά σιγά τα μαργαριτάρια ταπιόκας. Μόλις αναδύονται μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλο και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
-Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βαλτε να βρασουν, 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, η ζάχαρη, το γάλα καρύδας και το αλάτι και στη συνέχεια μειωστε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Οταν τα μαργαριτάρια ταπιόκας ειναι ετοιμα, προσθέτουμε τη σάλτσα καρύδας.
-Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και βγαζουμε απο τη φωτια.

Διαβαστε για το Αλευρι Ταπιόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου