Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ψωμί απο Φαγόπυρο

                             Ψωμί απο Φαγόπυρο 
                                    Χωρίς γλουτένη.
Ένα ψωμί απλό και πολύ φυσικό, χωρίς πρόσθετα, γαλακτοκομικά και χωρις γλουτενη.
Δεν υπάρχει ανάγκη για περίπλοκες συνταγές και συστατικά για να κάνει κανεις ενα ψωμί απλο, χωρίς γλουτένη. Αν αγαπάτε την φυσική απλότητα και τη γεύση του φαγόπυρου, αυτο είναι ένα ψωμί για σας.
Συστατικά
400γρ αλεύρι φαγόπυρου,
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά αρτοποιίας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400γρ νερό.
Προετοιμασία:
-Διαλύστε  τη μαγιά σε ζεστό νερό.
-Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
-Ρίξτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
-Σκεπάζετε το ταψι και το τοποθετείτε σε ζεστό δωμάτιο ή σε ζεστο φούρνο. Η ζύμη αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, από μία έως δύο ώρες.
-Όταν η ζύμη είναι ετοιμη, τοποθετήστε το ταψί στο προθερμασμένο φουρνο. Ψήστε για 50 λεπτά έως μία ώρα.

Διαβαστε για τις Νιφάδες Φαγόπυρου

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά τέλειο.Η υφή του είναι σαν κανονικό ψωμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείτε μου γιατί δεν μου φουσκώνει ενώ ακολουθώ πιστά τις οδηγίες

      Διαγραφή
  3. Απλά τέλειο.Η υφή του είναι σαν κανονικό ψωμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλά τέλειο.Η υφή του είναι σαν κανονικό ψωμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βοηθήστε με ακολουθώ πιστά τις οδηγίες αλλά δεν φουσκώνει καθόλου το μίγμα και όταν το ψήνω είναι σαν στόκος δεν τρώγεται. Τι κάνω λάθος? Το άφησα να φουσκώσει δύο ώρες σε σχετικά ζεστο χώρο σκεπασμένο, μετά το άφησα 10 ώρες στον ίδιο χώρο (άλλο μίγμα) και σήμερα το έβαλα στο φούρνο με αέρα για να φουσκώσει σε χαμηλή θερμποκρασία για να μην ψηθεί. τίποτα, είμαι απογοητευμένη, τι κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή