Ψωμί απο Φαγόπυρο
Χωρίς γλουτένη.
Ένα ψωμί απλό και πολύ φυσικό, χωρίς πρόσθετα, γαλακτοκομικά και χωρις γλουτενη.
Δεν υπάρχει ανάγκη για περίπλοκες συνταγές και συστατικά για να κάνει κανεις ενα ψωμί απλο, χωρίς γλουτένη. Αν αγαπάτε την φυσική απλότητα και τη γεύση του φαγόπυρου, αυτο είναι ένα ψωμί για σας.
Συστατικά
400γρ αλεύρι φαγόπυρου,
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά αρτοποιίας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400γρ νερό.
Προετοιμασία:
-Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
-Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
-Ρίξτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
-Σκεπάζετε το ταψι και το τοποθετείτε σε ζεστό δωμάτιο ή σε ζεστο φούρνο. Η ζύμη αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, από μία έως δύο ώρες.
-Όταν η ζύμη είναι ετοιμη, τοποθετήστε το ταψί στο προθερμασμένο φουρνο. Ψήστε για 50 λεπτά έως μία ώρα.
Διαβαστε για τις Νιφάδες Φαγόπυρου
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά τέλειο.Η υφή του είναι σαν κανονικό ψωμί
ΑπάντησηΔιαγραφήΠείτε μου γιατί δεν μου φουσκώνει ενώ ακολουθώ πιστά τις οδηγίες
ΔιαγραφήΑπλά τέλειο.Η υφή του είναι σαν κανονικό ψωμί
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά τέλειο.Η υφή του είναι σαν κανονικό ψωμί
ΑπάντησηΔιαγραφήπείτε μου γιατί δεν φουσκώνει ενω΄ακολουθώ τις οδηγίες
Διαγραφήβοηθήστε με ακολουθώ πιστά τις οδηγίες αλλά δεν φουσκώνει καθόλου το μίγμα και όταν το ψήνω είναι σαν στόκος δεν τρώγεται. Τι κάνω λάθος? Το άφησα να φουσκώσει δύο ώρες σε σχετικά ζεστο χώρο σκεπασμένο, μετά το άφησα 10 ώρες στον ίδιο χώρο (άλλο μίγμα) και σήμερα το έβαλα στο φούρνο με αέρα για να φουσκώσει σε χαμηλή θερμποκρασία για να μην ψηθεί. τίποτα, είμαι απογοητευμένη, τι κάνω λάθος?
ΑπάντησηΔιαγραφήμήπως καίτε τη μαγιά σας με πολύ ζεστό νερό;
Διαγραφή