Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Το ρύζι και οι ποικιλιες του.

Το ρύζι και οι ποικιλιες του.

Ρύζι Basmati
 Το Basmati είναι ένα ρύζι μεγάλων κόκκων που είναι περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από ό, τι είναι αλλο ρυζι. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες ρυζιού λόγω του αρώματος, της γεύσης και της υφής του ρυζιού. Μεγάλο μέρος του ρυζιού Basmati που πωλειται σε όλο τον κόσμο καλλιεργείται στην Ινδία και το Πακιστάν. Το ρύζι είναι χνουδωτό και ξηρό, και οι σπόροι δεν κολλάνε μεταξύ τους εαν είναι μαγειρεμένα.
Το ρύζι Basmati, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιλαφι, σαλάτες, καθώς και μια ποικιλία από μαγειρευτά. Το ρύζι Basmati συνδυάζεται καλά με σάλτσες και κάρυ.

Διαβαστε για το βιολογικο Ρύζι Basmati. 


Jasmine Rice-Ρυζι γιασεμι
 
 Το ρύζι Jasmine είναι μια ποικιλία ρυζιού μακρόσπερμου που καλλιεργείται στην Ταϊλάνδη. Είναι πολύ αρωματική και όταν είναι μαγειρεμένο, είναι λίγο κολλώδες. Συχνά χρησιμοποιείται για τα παραδοσιακά πιάτα της Νοτιοανατολικής Ασίας. 
Το Jasmine ρύζι είναι διαθέσιμο σε λευκες και καφέ ποικιλίες. Το καφέ ρυζι  περιέχει το πίτουρο, το οποίο περιέχει και φυτικές ίνες, αλλά απαιτεί περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.

Διαβαστε για το  Ρύζι γιασεμί. 


Γλυκό ρύζι
 White Glutinous Rice

Το Γλυκό ρύζι είναι ένα είδος ρυζιού με μικρους κόκκους που κολλάνε μεταξυ τους κοινού, όταν είναι μαγειρεμένα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα στο σπίτι.
Όταν χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα στο σπίτι  μπορεί να χρησιμεύσει ως επιδόρπιο.

Το ρύζι αυτο έχει κολλώδη χαρακτηριστικα γι 'αυτό ονομάζεται κολλώδες ρύζι.
Το Ρύζι Glutinous καταναλώνεται ευρέως στην Ταϊλάνδη.

 
Γλυκο μαυρο ρυζι
Black Glutinous Rice

Ρύζι Glutinous
Η υπέροχη γεύση της μαύρου κολλώδες ρυζιου το καθιστά ένα από τα αγαπημένα στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου χρησιμοποιείται κυρίως για πρωινό, πουτίγκες και άλλα γλυκά, αλλά έχουμε διαπιστώσει ότι κάνει επίσης για μαγειρεμένα Oriental φρούτα και veggie συνταγές.


 
  Συνταγη
Γλυκό μαυρο Ρύζι με Καρύδα

Συστατικά
2 φλιτζάνια μαύρο κολλώδες ρύζι,
1 κούπα καρύδα, χωρίς ζάχαρη, σε νιφάδες
4-1/4 φλιτζάνια νερό, κρύο
Προετοιμασία
Αυτή η συνταγή θα κάνει 6 έως 8 μερίδες,. Αν επιθυμείτε να κάνετε μια μικρότερη ποσότητα, κόψτε τη συνταγή στο μισό. Το ρύζι μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο σε ένα στενά καλυμμένο δοχείο για δύο έως τρεις ημέρες.
Αρχίστε με την τοποθέτηση του κρύο νερό σε μια κατσαρόλα που καλύπτεται. Αρχιστε το βρασιμο.
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι και την καρύδα, το κάλυμμα, και μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό για να σιγοβράσει.
Μάγειρευετε μέχρι απορροφηθει όλο το νερό.Ειναι ετοιμο,Βγαλτε το απο την φωτια.
Σερβίρουμε και καλή σας ορεξη!
 
Sushi Rice-ρυζι για σουσι.

Κολλώδες ρύζι που χρησιμοποιειται σε σούσι.

Τρόπος μαγειρέματος του ρυζιού
Αν δεν έχετε βραστήρα ρυζιού εφαρμόστε τα παρακάτω ή ακολουθείστε τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο: Χρησιμοποιείστε μια μεσαίου μεγέθους βαθειά κατσαρόλα και προσθέστε ρύζι και νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα και ζεστάνε την ώστε να βράσει για περίπου 2 λεπτά και μετά ελαττώστε την θερμακρασία ώστε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Μειώστε την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλή και βράστε για ακόμη 15 λεπτά μέχρις ότου το νερό απορροφηθεί από το ρύζι. Κλείστε τη θερμοκρασία και αφήστε την κατσαρόλα στο μάτι τυλιγμένη με μια πετσέτα για 10 εως 15 λεπτά.

Δειτε επισης για το Ρυζι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου