Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Πώς να μαγειρευετε το καφέ ρύζι

                        Πώς να μαγειρευετε το καφέ ρύζι
Ιαπωνικος τροπος
1.Πάρτε ενα σουρωτήρι και βαλτε το ποσό του ρυζιού που θέλετε να κάνετε σε αυτό. Ξεπλύνετε το ρύζι πολύ καλά.
2.Βάλτε το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και προσθέστε μια πρέζα αλάτι, και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο (εννοώ κυριολεκτικά μερικές σταγόνες, 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού το πολύ)
3.Βαλτε ένα κομμάτι φύκια kombu στην κατσαρόλα. Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά προσθέτοντας φυκια kombu, εμποτίζεται το ρύζι σας με πλούσια θρεπτικά συστατικά, και δεν επηρεάζει τη γεύση!
4.Τώρα γεμίζετε την κατσαρόλα σας με αρκετό νερό.
5.βαλτε το κάλυμμα, και σιγοβράστε (το καφέ ρύζι), για περίπου 45 λεπτά.

Διαβαστε επισης Το ρύζι και οι ποικιλιες του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου