Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Το Κάρυ

Κάρυ-σκόνη 
Το καρυ ειναι ενα μίγμα μπαχαρικών δημοφιλες στην ασιατικη κουζινα. Μια βασική κάρι σκόνη μπορεί να αποτελείται από μια συλλογή από μπαχαρικά όπως κανέλα, κύμινο,τσιλι, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κουρκούμη, κορίανδρο, και πιπέρι. Υπάρχουν πολυάριθμες σκόνες κάρι συνταγές με μια ευρεία ποικιλία των συστατικών, αλλά ορισμένες από τις κοινες σκόνες περιλαμβάνουν κόκκινο κάρυ, πράσινο κάρι, κίτρινο κάρι, κάρι Μαντράς, και το γλυκό κάρυ σε σκόνη.
Το καρυ σε σκόνη χρησιμοποιειται για φαγητα με πουλερικά, αρνί, βοδινό κρέας, και σε μια ποικιλία λαχανικών, κρεμμύδια και πατάτες.

Για να απελευθερώσουμε το άρωμα του πρέπει να ρίξουμε μερικές κουταλιές σκόνη στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
 
Διατροφικη αναλυση μιας μερίδας(1 κουταλιά της σούπας)
Θερμίδες                                  325
Πρωτεΐνη                                12g
Λιπος Σύνολο                          13g
Υδατάνθρακες Σύνολο           58g
Φυτικές ινες                            33g
Σάκχαρα                                   2g
Κάλιο                                    1543mg
Νάτριο                                  52mg
Χοληστερόλη                          0mg

 Διαβαστε τις ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου