Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Μουρα.

 
Μούρα,για την βελτίωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και την υγεία της καρδιάς
Μια νέα μελέτη από τη Φινλανδία δείχνει ότι μια δίαιτα πλούσια σε μούρα μπορεί να τονώσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και τη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και, συνεπώς, ωφελει και την υγεία της καρδιάς.
Η Κατανάλωση μύρτιλλων, lingonberries, μαύρων φραγκοστάφυλων και φράουλων οδήγησε σε μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και σε  αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).
Η μελέτη περιελάμβανε τη χρήση διαφόρων μούρων, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η πρόσληψη και η διαθεσιμότητα των διαφόρων πολυφαινολών.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν γινει για τα οφέλη της κατανάλωσης μούρων, μερικες από τις οποιες περιλαμβάνουν τη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης, και την προστασία κατά του καρκίνου και των νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η Αλτσχάιμερ.

Διαβαστε. 
 

1 σχόλιο: