Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Tempeh-τενμπε

Tempeh-τενμπε
Φρεσκο,απο φασολια σογιας.
 Το Tempeh είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη ινδονησιακης καταγωγής με βάση τη σόγια που έχει υποστεί ζύμωση.
Το tempeh μπορεί να είναι υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών.
Το Tempeh μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Κανονικά το tempeh τεμαχιζεται και τηγανιζεται μέχρι η επιφάνειά του να είναι τραγανή και να ροδίσει ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε σούπες, για επάλειψη, σαλάτες και σάντουιτς.
Το tempeh μπορει να καταναλωθει μόνο του ή με Τοφου και μανιταρια. Είναι πραγματικά ένα θρεπτικό χορτοφαγικό πιάτο πρωτεΐνης σόγιας και είναι δημοφιλής στους χορτοφάγους.
Το μαγειρεμενο tempeh πηγαίνει πολύ καλά με το Ρύζι Basmati.


Συνταγη
Τempeh goreng!

Συστατικά:
1 tempeh (κομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών)
3 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας σαλτσα σογιας Ketjap manis
2 κουταλακια ζάχαρη (ή 1 κοματι ζάχαρης)
Αλάτι για γεύση
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (σε φέτες)
Sambal.
Μέθοδος:
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Τηγανίστε το tempeh για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι ετοιμο στραγγίζετε το tempeh σε μια πετσέτα κουζίνας από την υπερβολική λιπαρότητα. 
Εν τω μεταξύ, θερμαίνεται το τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι και τηγανιζετε   τα κρεμμυδάκια, και το σκόρδο μέχρι να ροδισουν.
Προσθεσθε τή sambal, στη συνέχεια, τη ζάχαρη, το αλάτι και το kecap Manis. Μαγειρεψτε σε σιγανη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέστε το tempeh και ανακατεύουμε με τη σάλτσα για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο και καλή σας ορεξη!

Το tempeh,καθως και τις σαλτσες θα τα βρειτε στο καταστημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου