Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Η Παπάγια

Η Παπάγια

Ενα γλυκύτατο τροπικο φρουτο με μαλακή κόκκινη σάρκα.
Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και ασβέστιο.
Η Παπάγια είναι καλη για την υγεία του δέρματος και του πεπτικού συστήματος.
 Προστιθεται στις φρουτοσαλάτες.
Η Παπάγια είναι ένα υγιεινό φρούτα. Εχει περισσότερο βητα καροτένιο σε σύγκριση με άλλα φρούτα. Αυτή η χρωστική ουσία είναι παρόμοια με αυτή που βρέθηκε στα καρότα, παντζάρια, και στα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
 Η καροτίνη στα φρουτα και στα λαχανικα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό μας.
 100 γρ ώριμης παπάγιας περιέχει μόνο 32 kcal(θερμιδες).
Η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες το καθιστούν ένα από τα αγαπημένα φρούτα των παχύσαρκων ατόμων που κανουν διαιτα.
Έχει μια καλή περιεκτικότητα βιταμίνης C -57 MGS ανα 100 γρ.
Η πράσινη παπάγια χρησιμοποιείται ως λαχανικό. Δεν περιέχει καροτίνη, αλλά εχει όλα τα άλλα θρεπτικά συστατικά.
Βιταμίνες
Η Παπάγια όταν καταναλώνεται τακτικά θα εξασφαλίσει μια καλή προσληψη της βιταμίνης Α και C. Και οι δύο είναι απαραίτητες για την καλή υγεία.
Β-καροτένιο
Η Παπάγια είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, η οποία βοηθά στην πρόληψη των ζημιών από ελευθέρες ριζες.
Ένζυμα
Πολλοι τύποι ενζύμων υπαρχουν στην παπάγια.
Η Παπαΐνη, μία ουσία που απαντάται στη παπάγια και βοηθαει την πέψη. Είναι ένα ένζυμο, το οποίο βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών στα τρόφιμα.
Τα άγουρα φρούτα είναι πλούσια πηγή παπαΐνης
Η Παπαΐνη παρουσιάζει επίσης ιδιότητες ανακούφισης του πόνου.
Η Παπάγια συνισταται και για την αντιμετωπιση της δυσπεψίας

Στο καταστημα μας θα βρειτε χυμο παπαγιας καθως και παπαγια σε κονσερβα.
Διαβαστε επισης.Τροπικα φρουτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου