Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Κασσαβα-Cassava

Cassava-κασσαβα

Cassava (κασσαβα) ονομαζεται στην Ασια,και Yuca(γιουκα)  στη Λατινικη Αμερικη.

Γενικές Πληροφορίες
Αποτελούν τη βάση της διατροφής για πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωπους στην Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε άμυλο.εχουν επίμηκες σχήμα, το δέρμα τους είναι καστανο, ξυλώδη
εμφάνιση και με λευκή σάρκα.

Αν και υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες, τη μεγαλύτερη κατανάλωση εχουν τα  Manihot.
*Η κασσαβα μαγειρευεται οπως και η πατατα.
Θρεπτικές Πληροφορίες
Η Cassava είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες (85%) και χαμηλή σε λίπος και πρωτεΐνες. Είναι χωνευτικη και δίνει, βιταμίνες β, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και βιταμίνη C. 
Άριστη πηγή του ασκορβικού οξέος που καλύπτουν το 40% του ποσού που απαιτείται σε καθημερινή βάση από το μέσο υγιή ενήλικα.
Θρεπτικη αναλυση                   ανα 100g
Ενέργεια                                  148 kJ /618 kcal
Πρωτεΐνη                                             0.8g
Φυτικες Ίνες                                           1g
Ασβέστιο                                           36mg
Φωσφόρος                                        48mg
Σιδηρος                                            1,1 mg
Βιταμίνη                                              5mg
Θειαμίνης                                       0,06 mg
Ριβοφλαβίνη                                   0,04 mg
Νιασίνη                                             0,5 mg
Οξύ                                                     40mg

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΠΠΑΝΤΕΛΗ!
    Φαγόπυρο 500γρ = |
    Αμυγδαλέλαιο ψυχρής πίεσης 250ml =
    Αλεύρι Ταπιόκας=
    Μάνγκο Αποξηραμένο=
    Σουσάμι Μαύρο=
    Το Goji σου από πού είναι?
    Βιολογικό ξίδι από καστανό ρύζι=
    Φύλλα pandan=
    Καρύδα τριμμένη=
    Αποξηραμένα Lemon Grass=
    Τσίλι σε σκόνη(¨όλα τα Καγιέν έχουν αυτά που λες στο site?)=
    Αλάτι Ατλαντικού ανεπεξέργαστο=
    Ψύλιο( και πως το προετοιμάζουμε!!)=
    ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ(GUARANA)=
    Μακαρονάκι από κεχρί χωρίς Γλουτένη=
    Φρέσκο Τζίντζερ=
    Φύκια dulse=
    Φύκια Kombu=
    Sea Palm=
    Σάλτσα δαμάσκηνου=
    Σάκε=
    γλυκό ρύζι glutinous=
    Φύλλο ρυζιού για Spring Roll=
    Κασσαβα-Cassava=

    ΑπάντησηΔιαγραφή