Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Φασόλια μαυρομάτικα

Φασόλια μαυρομάτικα
Τα Μαυρομάτικα φασόλια έχουν  ωραιο άρωμα, κρεμώδη υφή και χαρακτηριστική γεύση. Αυτοί οι σπόροι χαρακτηρίζονται από το σχήμα τους, λευκό δέρμα με ένα μικρό μαύρο μάτι, και πολύ λεπτές ρυτίδες. Τα  Μαυρομάτικα φασόλια είναι πραγματικά ένα είδος μπιζελιού, που δίνει ιδιαίτερη γεύση.Μαγειρευονται γρηγορα και δεν απαιτείται πρωτα μουλιασμα σε νερο.
Μπορείτε να τα αναμειγνύετε επισης με όλα τα είδη των άλλων φασολιων για να κάνετε μια σούπερ σαλάτα.. Όπως τα περισσότερα φασόλια, τα μαυρομάτικα είναι πλούσια σε διαλυτες φυτικες ινες οι οποίες βοηθουν στην εξάλειψη της χοληστερόλης από τον οργανισμό. Είναι επισης μια καλή πηγή φολικού οξέος, καλίου, χαλκου, φώσφορου και μαγγάνιου. Εχουν  υψηλή περιεκτικοτητα σε κάλιο, και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ,γι αυτο συμβάλουν  στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Δεν είναι μόνο χαμηλά σε λιπαρά, αλλά όταν συνδυάζονται με τα δημητριακα τα φασόλια προσφερουν  υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και ειναι μια υγιή εναλλακτική λύση στο κρέας ή στις άλλες ζωικές πρωτεΐνες. Τα φασόλια περιέχουν επίσης αναστολείς της πρωτεάσης που μπορει να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ....
Θρεπτικη αναλυση  για Ψημένα μαυροματικα φασόλια- 1 Κύπελλο.
Ενεργεια                                        200 Θερμίδες
Υδατάνθρακες                              36g    
Πρωτεΐνη                                      13g      
Φυτικες  ίνες                                 11g    
Φυλλικό οξύ                                 358mcg
Ασβέστιο                                       41mg
Σιδηρος                                           4mg
Λίπος                                                1g
Θερμίδες επι τοις% από λίπος       10%
Νάτριο                                            6mg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου