Φασόλια μαυρομάτικα
Τα Μαυρομάτικα φασόλια έχουν ωραιο άρωμα, κρεμώδη υφή και χαρακτηριστική γεύση. Αυτοί οι σπόροι χαρακτηρίζονται από το σχήμα τους, λευκό δέρμα με ένα μικρό μαύρο μάτι, και πολύ λεπτές ρυτίδες. Τα Μαυρομάτικα φασόλια είναι πραγματικά ένα είδος μπιζελιού, που δίνει ιδιαίτερη γεύση.Μαγειρευονται γρηγορα και δεν απαιτείται πρωτα μουλιασμα σε νερο.
Μπορείτε να τα αναμειγνύετε επισης με όλα τα είδη των άλλων φασολιων για να κάνετε μια σούπερ σαλάτα.. Όπως τα περισσότερα φασόλια, τα μαυρομάτικα είναι πλούσια σε διαλυτες φυτικες ινες οι οποίες βοηθουν στην εξάλειψη της χοληστερόλης από τον οργανισμό. Είναι επισης μια καλή πηγή φολικού οξέος, καλίου, χαλκου, φώσφορου και μαγγάνιου. Εχουν υψηλή περιεκτικοτητα σε κάλιο, και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ,γι αυτο συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Δεν είναι μόνο χαμηλά σε λιπαρά, αλλά όταν συνδυάζονται με τα δημητριακα τα φασόλια προσφερουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και ειναι μια υγιή εναλλακτική λύση στο κρέας ή στις άλλες ζωικές πρωτεΐνες. Τα φασόλια περιέχουν επίσης αναστολείς της πρωτεάσης που μπορει να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ....
Θρεπτικη αναλυση για Ψημένα μαυροματικα φασόλια- 1 Κύπελλο.
Ενεργεια 200 Θερμίδες
Υδατάνθρακες 36g
Πρωτεΐνη 13g
Φυτικες ίνες 11g
Φυλλικό οξύ 358mcg
Ασβέστιο 41mg
Σιδηρος 4mg
Λίπος 1g
Θερμίδες επι τοις% από λίπος 10%
Νάτριο 6mg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου