Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Αποξηραμένα φύκια Nori

Αποξηραμένα φύκια Nori
Για τους λάτρεις της Ιαπωνικής κουζίνας,
Πλουσια σε ιώδιο
Τα φύκια, χρησιμοποιούνται κυρίως στην Ανατολική Ασία ως τρόφιμο.    Τωρα εχουν ελθει και στην Ευρώπη με την ιαπωνική κουζίνα, γνωστες ποικιλιες που περιλαμβάνουν kombu, wakame, και ιδίως αυτο που χρησιμοποιείται για σούσι το Nori. Τα Φύκια έχουν γενικά υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.. Έχουν, επισης, με οκτώ έως 40 τοις εκατό των εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επειδη εχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, τα φύκια θα πρέπει να τρώγονται με φειδώ και να αποφεύγονται απο οσους εχουν υπερθυρεοειδισμό.
Φύκια Nori για σούσι
Συστατικά:
Αποξηραμένα φύκια nori
Κατάλληλο για:
-Ρολα Sushi
-Θρυμματίζεται ως συστατικό σε σαλάτες και σούπες
-ομοίως για διάφορα άλλα ιαπωνικά πιάτα
Ένα φύλλο nori περιέχει μεταξύ 15 mcg και 35 mcg ιώδιο. Το Nori περιέχει επίσης πολύ σίδηρο,ασβέστιο και βιταμίνες Α και Β12.



Θρεπτικές πληροφοριες ανά μερίδα
Ενεργεια                              10 Θερμίδες
Λίπος                                         0 g
Χοληστερόλη                          0 mg
Sodium                                    5 mg
Υδατάνθρακες                           2 g   το 1% της ημερ.αξιας.*
Πρωτεΐνη                                   1 g
Βιταμίνη Α                                         το 12%
Βιταμίνη C                                          το 6%
Ασβέστιο                                             το 2%
Σιδηρος                                               το 2%
*οι ημερήσιες τιμές (DV)επι τοις % βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου