Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Φυκια dulse

                                 Φυκια dulse   
Τα φυκια Dulse (Palmaria palmata) έχουν  κόκκινο και μπλε χρώμα και μοιάζουν  με το σχήμα γαντιού.Εχουν 15 - 30 cm μήκος και 15 εκατοστά πλάτος.
Ιδιοτητες:
1.Περιέχουν εξαιρετικά υψηλές ποσοτητες ιωδίου, και είναι πλούσια σε μαγγάνιο, κάλιο και σίδηρο. Περιέχουν επισης ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, χρώμιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β12, C και Ε.
2.Εχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που προωθεί την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό.Συνεπως προλαμβάνουν το σκορβούτο
3.Προκαλουν εφίδρωση
4.Καταπολεμουν την ναυτία και τον ιό του έρπητα
5.Εχουν αλμυρή γεύση και είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο του άλατος
6.Στηρίζουν το σώμα σε κατάσταση εξάντλησης και μετα απο εγχειρηση
7.Ενισχύουν την όραση
8.Συνιστάται για προβλήματα του στομάχου, και βοηθουν στην ανάρρωση.
9.Έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (18%) μεταξύ των βρώσιμων φυκιών του Ατλαντικού.
10.Είναι μια εξαιρετική θρεπτική τροφη για τους ανθρώπους που πάσχουν από αναιμία, εξασθένηση (αδυναμία). Δυναμώνει, και συνιστάται για γαστρικά και εντερικά προβλήματα, καθώς και την αναγέννηση του γεννητικού συστήματος. Με τη μορφή τσαγιού προκαλεί εφίδρωση μέσα στη ζέστη. Όπως και άλλα κόκκινα άλγη, έχει αντισηπτικές ιδιοτητες κατά των παρασίτων, και βοηθα την υποστήριξη της εντερικής βακτηριακής χλωρίδας.
Χρήσεις
Τα Dulse τρώγονται ωμά σε σαλάτες, μαγειρευτά ή μπορει να προστεθούν στις τηγανιτές πατάτες ή στα λαχανικά ή στα πιάτα δημητριακών. Είναι επίσης καλό τηγανητα και τρώγονται ως σνακ.
Θρεπτική αξια Dulse, 1 / 8 φλυτζάνι (2 κ.σ.)
Ενεργεια:                               4.5 Θερμίδες
Πρωτεϊνες:                               0.303g
Υδατάνθρακες:                        0.914g
Ολικό λίπος:                             0.064g
Φυτικες ινες:                             0.050g

Διαβαστε περισσοτερα για τα  ΦΥΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου