Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Νιφάδες Κριθαριου-βιολογικες

Νιφάδες Κριθαριου-βιολογικες  
Το Κριθάρι ανήκει στην οικογένεια των αγρωστωδών τα οποία κατάγονται από την Ανατολή.
Το κριθαρι συνιστάται για στομαχικές και εντερικές διαταραχες.
Η υψηλή ποιότητα του σε πρωτεΐνες και αμυλο,το καθιστά σημαντική τροφή.
Επιπλέον, περιέχει, πολυ ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο,και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Το κριθαρι με τη μορφή νιφάδων τρωγεται για πρωινό.


Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Ενεργεια                                    314kcal
Λίπος                                            1,5 g
Πρωτεΐνη                                        8g
Υδατάνθρακες                               66g
Λιπαρα οξέα                                   0.8g
Φυτικες ινες                                  10.3g
Βιταμίνη Α                                     0mg
Βιταμίνη Β1                                  0.2mg
Βιταμίνη Β2                                0.08mg
Βιταμίνη Β3                                  3.1mg
Βιταμίνη Β5                                 0.49mg
Βιταμίνη B6                                 0.29mg
Βιταμίνη Β7                               0.004mg
Φολικό οξύ                                    19mg
Βιταμίνη Ε                                   0.64mg
Βιταμίνη C                                       0mg
Ασβέστιο                                      16 mg
Καλιο                                           160mg
Μαγνήσιο                                      66mg
Φώσφορος                                   190mg
Νάτριο                                           3mg
Σιδηρος                                          2mg
Ψευδαργυρος                             1.28mg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου