Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Κίτρινα φρούτα και λαχανικά

Κίτρινα φρούτα και λαχανικά
                       Τροφες και χρωματα. Γ Μερος.
Τα Κίτρινα τροφιμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C. Η βιταμίνη C διατηρεί τα δόντια και τα ούλα μας υγιη, βοηθά στην επούλωση, βελτιώνει τις βλεννογόνους (όπως όταν έχουμε κρυολόγημα), βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, προλαμβάνει την φλεγμονή, βελτιώνει την κυκλοφορία, και ως εκ τούτου αποτρέπει καρδιακές παθήσεις.
Φάτε κίτρινα τροφιμα  για την υγεία
Τα Φωτεινά χρώματα γενικα μπορεί να είναι ενισχυτικα διάθεσης, και ιδίως το κίτρινο χρώμα. Αυτό το ηλιόλουστο χρωμα αντιπροσωπεύει την ευτυχία, τη χαρά και την ελπίδα. Καταναλώστε λοιπον τροφιμα κίτρινου χρώματος .
Τα Κίτρινα φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα με καροτινοειδή και βιοφλανοειδη, τα οποία αποτελούν μια κατηγορία των υδατοδιαλυτών φυτικών χρωστικών ουσιών που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.
Μαζί με τα αντιοξειδωτικά, τα τρόφιμα αυτα έχουν επίσης σε αφθονία τη βιταμίνη C. Οι μελέτες δειχνουν, ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά  θα βοηθήσουν την καρδιά σας, την πέψη και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Άλλα οφέλη των τρόφιμων κίτρινου χρωματος περιλαμβάνουν τη διατήρηση της υγιούς δέρματος, την επούλωση των τραυμάτων, και κανουν ανθεκτικότερα τα οστά και τα δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου