Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Νιφάδες Σίκαλης-βιολογικες

Νιφάδες Σίκαλης-βιολογικες

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη (βασικό αμινοξύ) και είναι πλούσια σε Φυτικές ίνες . Αυτό έχει θετική επίδραση στην πέψη.
Η Σίκαλη χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή ψωμιού.
Η σίκαλη αποτελειται απο 65% άμυλο, 10% ίνες, 12% πρωτεΐνες, 9% νερό, λίπος και μέταλλα.
Τρώτε περισσότερο προιοντα σίκαλης!
Τα προϊόντα που παράγονται από αυτό το δημητριακο  είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και είναι πολύ υγιές.
Οι νιφάδες Σίκαλης περιέχουν πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του καρπού της σίκαλης. Μπορείτε να τις απολαύσετε με γάλα, φρούτα, ξηρους καρπους και άλλους σπόρους. Οι νιφάδες σίκαλης μπορούν να συνυπάρξουν σε πολλά πιάτα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν περισσότερη γεύση από ό, τι, ας πούμε, το πλιγούρι βρώμης.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Ενεργεια                                   295kcal
Λιπος                                            1.7g
Πρωτεΐνη                                       9 g
Υδατάνθρακες                          60.08g
Λιπαρά οξεα                                    1g
Φυτικές ίνες                                    14g
Βιταμίνη Α                               0.002mg
Βιταμίνη Β1                                0.35mg
Βιταμίνη Β2                                0.17mg
Βιταμίνη Β3                                  1.8mg
Βιταμίνη Β5                                   1.5mg
Βιταμίνη B6                                  0.29mg
Βιταμίνη Β7                                0.005mg
Φολικό οξύ                                     56mg
Βιταμίνη Ε                                      1.8mg
Βιταμίνη C                                        0mg
Ασβέστιο                                          64mg
Καλιο                                              450mg
Μαγνήσιο                                       120mg
Φώσφορος                                      350mg
Νάτριο                                                2mg
Σιδηρος                                            3.7mg
Ψευδαργυρος                                 2.48mg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου