Νιφάδες Σίκαλης-βιολογικες
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη (βασικό αμινοξύ) και είναι πλούσια σε Φυτικές ίνες . Αυτό έχει θετική επίδραση στην πέψη.
Η Σίκαλη χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή ψωμιού.
Η σίκαλη αποτελειται απο 65% άμυλο, 10% ίνες, 12% πρωτεΐνες, 9% νερό, λίπος και μέταλλα.
Τρώτε περισσότερο προιοντα σίκαλης!
Τα προϊόντα που παράγονται από αυτό το δημητριακο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και είναι πολύ υγιές.
Οι νιφάδες Σίκαλης περιέχουν πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του καρπού της σίκαλης. Μπορείτε να τις απολαύσετε με γάλα, φρούτα, ξηρους καρπους και άλλους σπόρους. Οι νιφάδες σίκαλης μπορούν να συνυπάρξουν σε πολλά πιάτα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν περισσότερη γεύση από ό, τι, ας πούμε, το πλιγούρι βρώμης.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Ενεργεια 295kcal
Λιπος 1.7g
Πρωτεΐνη 9 g
Υδατάνθρακες 60.08g
Λιπαρά οξεα 1g
Φυτικές ίνες 14g
Βιταμίνη Α 0.002mg
Βιταμίνη Β1 0.35mg
Βιταμίνη Β2 0.17mg
Βιταμίνη Β3 1.8mg
Βιταμίνη Β5 1.5mg
Βιταμίνη B6 0.29mg
Βιταμίνη Β7 0.005mg
Φολικό οξύ 56mg
Βιταμίνη Ε 1.8mg
Βιταμίνη C 0mg
Ασβέστιο 64mg
Καλιο 450mg
Μαγνήσιο 120mg
Φώσφορος 350mg
Νάτριο 2mg
Σιδηρος 3.7mg
Ψευδαργυρος 2.48mg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου