Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Φουντούκια

Φουντούκια  
Βιολογικης καλιεργειας
Το φουντούκι έχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερη σημασία.
Τα φουντούκια σε σχέση με τους αλλους καρπούς με κέλυφος καθώς επίσης και σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα,ειναι πιο πλούσια σε ασβέστιο και έχουν ένα υψηλό ποσοστό των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν μία θετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Όπως και οι άλλοι ξηροί καρποί, τα φουντούκια, έχουν αντι-καρκινικες ιδιοτητες.
50g φουντούκια αρκουν για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη D.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Ενεργεια                                        636kcal
Λίπος                                              61.6g
Πρωτεΐνη                                          12g
Υδατάνθρακες                                10.5g
Λιπαρα οξεα:                                     54g
Φυτικές ινες                                      8.2g
Βιταμίνη Α                                  0.005mg
Βιταμίνη Β1                                    0.4mg
Βιταμίνη Β2                                    0.2mg
Βιταμίνη Β3                                   1.35mg
Βιταμίνη Β5                                   1.15mg
Βιταμίνη B6                                  0.315mg
Βιταμίνη Β7                                  0.039mg
Φολικό οξύ                                       71mg
Βιταμίνες Ε                                   26.29mg
Βιταμίνη C                                          3mg
Ασβέστιο                                        226mg
Καλιο                                              636mg
Μαγνήσιο                                       156mg
Φώσφορος                                     333mg
Νάτριο                                                2mg
Σιδηρος                                             3.8mg
Ψευδαργυρος                                 1.87mg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου