Φουντούκια
Βιολογικης καλιεργειας
Το φουντούκι έχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερη σημασία.
Τα φουντούκια σε σχέση με τους αλλους καρπούς με κέλυφος καθώς επίσης και σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα,ειναι πιο πλούσια σε ασβέστιο και έχουν ένα υψηλό ποσοστό των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν μία θετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Όπως και οι άλλοι ξηροί καρποί, τα φουντούκια, έχουν αντι-καρκινικες ιδιοτητες.
50g φουντούκια αρκουν για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη D.
50g φουντούκια αρκουν για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη D.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Ενεργεια 636kcal
Λίπος 61.6g
Πρωτεΐνη 12g
Υδατάνθρακες 10.5g
Λιπαρα οξεα: 54g
Φυτικές ινες 8.2g
Βιταμίνη Α 0.005mg
Βιταμίνη Β1 0.4mg
Βιταμίνη Β2 0.2mg
Βιταμίνη Β3 1.35mg
Βιταμίνη Β5 1.15mg
Βιταμίνη B6 0.315mg
Βιταμίνη Β7 0.039mg
Φολικό οξύ 71mg
Βιταμίνες Ε 26.29mg
Βιταμίνη C 3mg
Ασβέστιο 226mg
Καλιο 636mg
Μαγνήσιο 156mg
Φώσφορος 333mg
Νάτριο 2mg
Σιδηρος 3.8mg
Ψευδαργυρος 1.87mg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου