Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Μωβ τροφές, οι Αντι-οξειδωτικες.

Μωβ τροφές, οι Αντι-οξειδωτικες.
                                Τροφες και χρωματα Β Μερος
              Οι μωβ τροφες ειναι πλούσιες  σε αντιοξειδωτικά   
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορουν να μειώσουν  τη χοληστερόλη. Μάθετε τι πρέπει να τρώμε.
Τα επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι μωβ τροφές περιέχουν αντιοξειδωτικά και ειναι πιο υγιεινα από κάθε άλλη ομάδα χρώματος των τροφίμων, αλλα αντιπροσωπεύουν μόνο το τρία τοις εκατό του συνόλου των φρούτων μας και των λαχανικών.
Μερικες μωβ τροφές μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο της καλής χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, της άνοιας και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Τι πρέπει να τρωμε.
Χυμό μωβ σταφυλιών
Χυμος των σταφυλιών περιέχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από ό, τι το τσάι και το κόκκινο κρασί και τέσσερις φορές το ποσό που βρίσκεται στο χυμό πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ..
Μυρτιλλα.
Ένα αγαπημένο superfood, που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου και των αιμοφόρων αγγείων στη διαδικασία της γήρανσης και είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά - που μπορεί να αναστρέψουν ακόμα και μερικές πτυχές της γήρανσης του εγκεφάλου.
Μελιτζάνες
Αυτες περιέχουν φυτοχημικά, τα οποία θεωρείται ότι έχουν αντισταμινικες, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Βατόμουρα
Περιεχουν  βιταμίνες C και E, πηκτίνη και αντιοξειδωτικά. Επίσης, ειναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, και βιταμίνης –Β που βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και προστατεύει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ξερά δαμάσκηνα
Μια εξαιρετική πηγή φυτικων ινών και καλίου, το οποίο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.
Σταφίδες και σταφύλια
Περιέχουν σίδηρο και φυτικές ίνες , βοηθουν στη μείωση της χοληστερόλης και μπορουν να προστεθουν σε δημητριακά, σε μπαρες ενέργειας ,σε γιαούρτια και αλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου