Πράσινα λαχανικά και φρούτα
Τροφες και χρωματα. Ε Μερος
Τα πράσινα λαχανικά περιέχουν χλωροφύλλη, ίνες, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, ασβέστιο, φολικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, και β-καροτένιο. Οι θρεπτικές ουσίες που βρέθηκαν σε αυτά τα λαχανικά μειώνουν τους κινδύνους του καρκίνου, βοηθουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της LDL χοληστερόλης, της πέψης, βοηθουν επισης την όραση, καταπολεμουν τις επιζήμιες ελεύθερες ρίζες, και ενισχυουν το ανοσοποιητικο συστημα.
Μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει την προσθήκη λαχανικών και φρούτων κάθε μέρα. Λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα πράσινα φασόλια, πράσινα φυλλώδη, κολοκυθάκια, είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πολλών λαχανικών είναι εξαιρετικά υγιεινή συνηθεια. Προσπαθήστε να τρώτε περίπου 3 έως 5 μερίδες καθημερινά. Τα φρούτα είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών, και ανόργανων ουσιών. Θα πρέπει να προσπαθείτε να τρώτε περίπου 2 με 3 μερίδες φρούτων κάθε μέρα.
Πράσινα λαχανικά και φρούτα
Αγκινάρες ,Ρόκα ,Σπαράγγι ,Αβοκάντο ,Μπρόκολα ,Σέλινο ,Chayote, Κινέζικο λάχανο ,Αγγούρια ,Αντίδια ,Πράσινα μήλα ,Φασολάκια ,Πράσινο λάχανο ,Πράσινο κρεμμύδι ,Πράσινα αχλάδια ,Πράσινες πιπεριές,Ακτινίδια ,Φυλλώδη πράσινα ,Πράσα ,Μαρούλια ,Γλυκολέμονα, Μπάμιες,Μπιζέλια ,Σπανάκι ,Κάρδαμο ,Κολοκύθι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου