Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Τα Φρούτα του καλοκαιριου.

                          Πεπόνι και καρπούζι 
           
                           Τα Φρούτα του καλοκαιριου.                                                                                     
Πεπόνι και Καρπούζι, Πηγή Νερού και βιταμίνη Α
Για υγιή μάτια και για να να βελτιώσετε την αντοχή σας.

Πεπόνι

Γενικές Πληροφορίες
Εχει λιγες θερμίδες και σάκχαρα,
Συνιστάται για τους διαβητικούς,
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ανάλογα με το χρώμα τους, το πάχος του δέρματος, το βαθμό της γλυκύτητας ή του μεγέθους της
Το πεπόνι περιέχει περίπου 95% νερο.
Το Πεπόνι περιέχει επισης πολύ βιταμίνη Α, Β και C και πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο.
Τα οφέλη υγείας του πεπονιου στον οργανισμού μας είναι τα εξής:
Ως αντικαρκινικό.
Ως ένα πολύ καλό διουρητικό
Ως προληπτικο της δυσκοιλιότητας.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Εμποδίζει την πήξη του αίματος.
Μειώνει τον κίνδυνο νεφροπάθειας.
Εάν συνδυαστεί με λεμόνι,το πεπόνι μπορεί να καταστείλει την ουρική αρθρίτιδα
Θεραπευει τις καούρες.
Θρεπτικά συστατικά         ανα 100g
Θερμίδες                           52,4 kcal/250kJ
Υδατάνθρακες                         13.1(g) 
Φυτικες Ινες                               0,8 g
Κάλιο                                        320 mg
Μαγνήσιο                               11.8 mg
Ασβέστιο                                 15,8 (mg)
Σιδηρος                                     0,4 (mg)
Βιταμίνη C                                  32 (mg)
Φωσφορικά άλατα                    2.7 (mg)
Προβιταμίνη Α                                 3(g) 

Καρπουζι

Το Καρπούζι ειναι πλουσιο σε λυκοπένιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C,και βιταμίνη B6.
Το καρπούζι περιέχει λυκοπένιο που μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του προστάτη και των καρδιακών προσβολών. Οχι μόνο αυτό,τα κόκκινα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία των ματιών.
Η βιταμίνη C επίσης που προέρχεται από τα φρούτα είναι χρήσιμη για την προστασία από τους ιούς και τις ελεύθερες ρίζες.
Η συγκέντρωση της βιταμίνης B6 συμβάλλει επίσης στην παραγωγή των χημικών ουσιων στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη, η οποία μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος.
Διατροφικές ιδιότητες     ανα 100gr
Νερό                                         90,3 g 
Θερμίδες                                  35 Kcal
Πρωτεΐνη                                   0,6 g
Κάλιο                                       158 mg
Φυτικες ινες                              3,0 g
Vitam.C                                     10 mg
Υδατάνθρακες                            7,7 g
 Vitam. Α                                    58 mg
Λίπος                                          0,2 g


Μπορειτε να διαβασετε περισσοτερα περι διατροφης στο blog. http://fisikiigiini.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου