Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ψωμί με πατάτες Roseval

                         Ψωμί με πατάτες Roseval
                      Νέες γεύσεις στο ψωμί χωρίς γλουτένη                         
Για να συνεχίσετε την ανακάλυψη νέων γεύσεων στο ψωμί χωρίς γλουτένη φτιαξτε ψωμί με πατάτες  Roseval.  
Μετά το ψήσιμο του ψωμιού, η ψίχα είναι πολύ μαλακη, ακόμη και μετά από αρκετές ημέρες. Η γεύση του εχει μια μικρή γλυκύτητα.
Συστατικά .Για ένα καρβέλι 24 εκατοστά.
250γρ αποφλοιωμένες πατάτες Roseval
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 κουταλιες  ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού Αλεύρι γκουάρ
50g νερο για τη ζύμη
Ξηρή μαγιά 10g
250g νερό από τις μαγειρεμενες πατάτες
70g αμυλο απο αλεύρι
30g κολλώδες ρυζάλευρο Κολλώδες ρυζάλευρο
340g καφέ ρυζάλευρο
1 αυγό
Παρασκευη της συνταγής:
-Βράστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι(1 κουταλάκι του γλυκού).
-Στραγγίζουμε τις πατάτες, και διατηρούμε το νερο απο το μαγείρεμα
-Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι
-Λιωστε τις πατάτες με ένα πιρούνι
-Προσθέστε το αλεύρι με τον πουρέ της πατάτας, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας
-Προσθέστε τη ζύμη, 250g νερό του μαγειρέματος και ανακατέψτε με μια συρματενια κουταλα ή με τα χέρια .
-Ανακατεύετε τη ζύμη και πάλι
-Βάλτε τη ζύμη σε ένα τηγάνι με λιγο ελαιόλαδο και αφήστε τη 30 λεπτά
-Βάλτε τη σε ένα σκευος-φορμα ψησιματος.
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C και ψήνουμε 50 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου