Ψωμί με πατάτες Roseval
Νέες γεύσεις στο ψωμί χωρίς γλουτένη
Για να συνεχίσετε την ανακάλυψη νέων γεύσεων στο ψωμί χωρίς γλουτένη φτιαξτε ψωμί με πατάτες Roseval.
Μετά το ψήσιμο του ψωμιού, η ψίχα είναι πολύ μαλακη, ακόμη και μετά από αρκετές ημέρες. Η γεύση του εχει μια μικρή γλυκύτητα.
Συστατικά .Για ένα καρβέλι 24 εκατοστά.
250γρ αποφλοιωμένες πατάτες Roseval
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού Αλεύρι γκουάρ
50g νερο για τη ζύμη
Ξηρή μαγιά 10g
250g νερό από τις μαγειρεμενες πατάτες
60g Αλευρι Ταπιόκας
70g αμυλο απο αλεύρι
30g κολλώδες ρυζάλευρο Κολλώδες ρυζάλευρο
340g καφέ ρυζάλευρο
1 αυγό
Παρασκευη της συνταγής:
-Βράστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι(1 κουταλάκι του γλυκού).
-Στραγγίζουμε τις πατάτες, και διατηρούμε το νερο απο το μαγείρεμα
-Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι
-Λιωστε τις πατάτες με ένα πιρούνι
-Προσθέστε το αλεύρι με τον πουρέ της πατάτας, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας
-Προσθέστε τη ζύμη, 250g νερό του μαγειρέματος και ανακατέψτε με μια συρματενια κουταλα ή με τα χέρια .
-Ανακατεύετε τη ζύμη και πάλι
-Βάλτε τη ζύμη σε ένα τηγάνι με λιγο ελαιόλαδο και αφήστε τη 30 λεπτά
-Βάλτε τη σε ένα σκευος-φορμα ψησιματος.
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C και ψήνουμε 50 λεπτά
Διαβαστε για τη Διατροφη χωρις γλουτενη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου