Μαύρα φασόλια
Όπως και πολλά,άλλα κορυφαία τρόφιμα, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, εμφράγματος, αλλά επίσης, μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.
*προσθεστε στην φασολαδα σας καφε ρυζι,για να γινει η συνθεση πληρης πρωτεινης.
Οφέλη στην υγεία,των μαυρων Φασολιων
Όπως τα περισσότερα λαχανικά και όσπρια, τα μαύρα φασόλια αποτελούν εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και περιεχουν πολλα θρεπτικά συστατικά.
Στην πραγματικότητα, η θρεπτική αξία των μαύρων φασολιων είναι σχεδόν ταυτόσημη με τη διατροφική αξία των φασολιών pinto. Και τα δύο έχουν σχεδόν 200% της καθημερινής αξίας μολυβδαινίου σε ένα φλιτζάνι 1 (μαγειρεμένα), αλλά τα μαύρα φασόλια είναι μόνο το πιο μικροσκοπικό λίγο υψηλότερη από ό, τι σε μολυβδαίνιο pinto τα φασόλια είναι (περίπου 1%). Το Μολυβδαινιο βοηθά να αποτοξινώσει τα θειώδη άλατα, ένα κοινό συντηρητικό που προκαλεί εξίσου κοινές αντιδράσεις, όπως οι πονοκέφαλοι.
Τα Μαύρα φασόλια αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικων ινών, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους διαβητικούς και όσους έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη,καθως οι φυτικές ίνες βοηθούν στην ισορροπία των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, βρέθηκαν στα μαύρα φασόλια (σε αρκετά υψηλά επίπεδα ώστε να είναι χρήσιμο) το φυλλικό οξύ, η τρυπτοφάνη, μαγγάνιο, πρωτεΐνες, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό και βιταμίνη Β1 (θειαμίνη).
Τα φασόλια Pinto είναι ελαφρώς υψηλότερα σε φυλλικό οξύ από τα μαύρα φασόλια, αλλά τα μαύρα φασόλια νικουν τα φασόλια pinto σε φυτικές ίνες και σε τρυπτοφάνη. Αλλά πραγματικά, τα θρεπτικα συστατικα τους είναι σχεδόν πανομοιότυπα.
Γνωρίζατε ότι τα μαύρα φασόλια έχουν το δεκαπλάσιο του ποσού των αντιοξειδωτικών από την ισοδύναμη μερίδα σταφυλιων ή των κρανμπερυ;
Θρεπτικη αναλυση για Ψημένα μαυρα φασόλια- 1 Κύπελλο.
Ενεργεια 228 Θερμίδες
Υδατάνθρακες 40g
Πρωτεΐνη 15g
Φυτικες ίνες 15g
Φυλλικό οξύ 256mcg
Ασβέστιο 46mg
Σιδηρος 4mg
Λίπος 1g
Θερμίδες επι τοις% από λίπος 8%
Νάτριο 2mg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου