Το Αβοκάντο
Τα Αβοκάντο εχουν μέχρι και 23% λίπος.
Τα περισσότερα λίπη σε ένα αβοκάντο είναι μονοακόρεστα - το «καλό» του είδους που χαμηλώνει πραγματικά τα επίπεδα χοληστερόλης.
Τα Αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και βιταμίνες από την ομάδα Β. Επίσης, είναι πλούσια σε κάλιο.
Δεδομένου ότι τα αβοκάντο δεν ωριμάζουν στα δέντρα, έχουν συλλεγεί άγουρα. Αν ειναι αγουρα τυλίξτε τα σε εφημερίδες και αφήστε τα να ωριμάσουν για 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Διατροφικη αναλυση ανα 100 g.
Ενεργεια: 233 kcal / 975 kJ
Πρωτεΐνη: 2 g
Λιπαρά: 17 g
Υδατάνθρακες: 6 g
Αβοκάντο και Υγεία
Ίσως κάποιος έχει την εντυπωση οτι το αβοκάντο μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, επειδη εχει πολλά λιπαρά. Όμως στην πραγματικότητα, το αβοκάντο, εχει θετική επίδραση επειδη εχει μονοακόρεστα λιπαρα.
Με την κατανάλωση του Αβοκάντο,μπορείτε να εχετε ενα όμορφο, υγιές δέρμα, και το βλέμμα σας να δειχνει νεώτερο.
Που βοηθα το Αβοκάντο
1.Τη καρδια.Το αβοκάντο μπορει να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής, διότι το αβοκάντο είναι το μόνο πλούσια σε λίπος φρούτο.
Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε, διότι εχει τα λιπαρά οξέα κυρίως μονοακόρεστα που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Βοηθά επισης στη μείωση των επιπέδων της «κακής χοληστερόλης» LDL χοληστερόλη, αυξάνοντας ταυτόχρονα την «καλή χοληστερίνη» HDL χοληστερόλη, γεγονός που περιοριζει σημαντικά τον κίνδυνο του εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος.
Αυτή η δυνατότητα ενισχύεται από το περιεχόμενο της βήτα-καροτίνης, χλωροφύλλη, βιταμίνη Ε και β-σύνθετες βιταμίνες,που είναι άφθονες στο αβοκάντο.
2.Στη μειωση της πιεσης.Το αβοκάντο βοηθα στον έλεγχο της υπέρτασης, λογω οτι ειναι πλούσιο σε κάλιο, αλλά χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
3.Στον ελεγχο του διαβητη.Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, τα αβοκάντο δεν περιέχει, σχεδόν καθολου άμυλο, η ζάχαρη φρούτων, αλλά εχει πολλες ινες. Οι παράγοντες αυτοί καθιστούν το αβοκάντο, συμβατο τροφιμο για τον έλεγχο του διαβήτη.
4.στο δερμα και στα μαλλια.Ο Σιδηρος και ο χαλκος που βρισκεται σε αφθονία, κάνει τα αβοκάντο σημαντικά στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την πρόληψη της διατροφικης αναιμίας. Συνδυασμός της βιταμίνης C, βιταμίνη Ε, σίδηρου, κάλιου και manga κάνει καλό στο δέρμα και τα μαλλιά. Με το φολικό οξύ και τη βιταμίνη Β, το αβοκάντο ειναι ιδανικό για το σχηματισμό κολλαγόνου ιστού.
Τρωγονται καλυτερα νωπά, γιατί τα θρεπτικά συστατικά παραμένουν ανέπαφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου