Ασιατικη Συνταγη
Άγριο ρύζι με μανιτάρια
Συστατικά:
1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι και shiitake
2 1 / 2 φλιτζάνια νερό, περίπου
1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
1 / 2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 / 4 φλιτζανιού ξηρό τσέρι
1 / 2 φλιτζάνι φέτες καρότα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Σάλτσα σόγιας η αλατι
1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν
Οδηγίες:
1. Μουλιάστε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Κοφτε τα σε φέτες.
2. Πλύνετε το άγριο ρύζι σε κρύο νερό και τοποθετήστε το σε δοχείο με νερο 2 φλιτζάνια με τα μανιτάρια.
3. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το τσέρυ και τα καρότα. Αρχιστε το βρασμό, μειώστε τη θερμότητα, σκεπαζετε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
4. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφησει όλο το υγρό.
5. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι ή τη σάλτσα σόγιας με αλατι. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια, πεκάν ή καρυδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου