Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Άγριο ρύζι με μανιτάρια

Ασιατικη Συνταγη 
Άγριο ρύζι με μανιτάρια
Συστατικά:
1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι και shiitake
2 1 / 2 φλιτζάνια νερό, περίπου
1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
1 / 2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 / 4 φλιτζανιού ξηρό τσέρι
1 / 2 φλιτζάνι φέτες καρότα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Σάλτσα σόγιας η αλατι
1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν
Οδηγίες:
1. Μουλιάστε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Κοφτε τα σε φέτες.
2. Πλύνετε το άγριο ρύζι σε κρύο νερό και τοποθετήστε το σε δοχείο με νερο 2 φλιτζάνια με τα μανιτάρια.
3. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το τσέρυ και τα καρότα. Αρχιστε το βρασμό, μειώστε τη θερμότητα, σκεπαζετε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
4. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφησει όλο το υγρό.
5. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι ή τη σάλτσα σόγιας με αλατι. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια, πεκάν ή καρυδια.

Διαβαστε για το Το ρύζι και οι ποικιλιες του. @ το  Άγριο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου