Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Συνταγή απο την Ινδια

         Αρωματικό ρύζι μπασμάτι, με γάλα καρύδας     
               Συνταγή απο την Ινδια
Υλικα :
2 κούπες Ρύζι Basmati, 
2 φλιτζάνια φρέσκο methi (νωπά fenugreek) τριγωνελα-φύλλα
6 Πιπεριές τσίλι  - φέτες λεπτές,
1 φλιτζάνι αρακάς
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε φέτες
½ φλιτζάνι Γάλα καρύδας 
½ φλιτζάνι Κασιους.(προαιρετικά) 
1 κουταλάκι του γλυκού –βουτυρο η φυστικοβουτυρο,
¼ κουταλάκι του γλυκού -Πιπέρι μαύρο, 1 τεμάχιο Πιπερόριζα (Ginger)  
Τα μπαχαρικα  τα λειωνουμε σε ένα μύλο μπαχαρικών ή σε γουδί με γουδοχέρι
                                                                   Εκτελεση 
1.Πλένουμε και βαζουμε το ρύζι μπασμάτι σε 3 φλιτζάνια νερό για περίπου 15 - 30 λεπτά.
2.Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, θερμαινουμε  λάδι ή βουτυρο σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια πρώτα και στη συνέχεια τους πιπερόκοκκους-το σκόρδο-το τζίντζερ και το τσίλι. Προσθέτουμε  τον αρακα  και τα φρέσκα φύλλα methi. Ανακατεύουμε-τηγανίζοντας  μέχρι να μαραθουν  τα φύλλα.
3.Προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι μαζί με το νερό του. Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας και το αλάτι. Αναμειγνύουμε ολα επιμελώς. Μειώνουμε τη θερμότητα στο μέσο και να μαγειρευτουν, περίπου 15 με 20 λεπτά. Μέχρι το τέλος των 20 λεπτών, το νερό θα απορροφηθεί και το ρύζι θα είναι εντελως ψημένο. Αυτή τη στιγμή, προσθέτουμε και απαλά αναμειγνύουμε τα καβουρδισμένα κάσιους. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι για άλλα 5 με 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου