Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Ινδονησιακή συνταγη

Ινδονησιακή συνταγη
ASEM-ASEM Tempe
Μια συνταγη με tempeh(απο φασολια σογιας).
Για 8 Άτομα:
Υλικά:
2 λίτρα νερο
200 γραμμάρια βοδινο κρεας
2 κουταλιές μαγειρικό λάδι
2 cm Galangal θρυμματισμένα 
1 φύλλο δάφνης
2 τεμάχια κόκκινο τσίλι, κομμενα στη μεση
200 γραμμάρια Tempeh κομμένο σε 2x2 εκατοστών 
Διαφορα λαχανικά,κομμένα σε φέτες του ενος εκατοστού
2 κουταλάκια του γλυκού ξυδι, αραιωμενο με 50 ml νερού,
2 φύλλα φρεσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μπαχαρικά:
2 σκελίδες σκόρδο
5 κρεμμύδια
Τέσσερις σπόροι ψημένα φουντούκια
Δύο φύλλα πορτοκαλιου
2 κουταλάκια πάστα γαρίδας,Παστα γαριδας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
Τροπος παρασκευης:
- Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.Μετα αφαιρουμε, 500 ml ζωμό.
- Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε ολα τα μπαχαρικά, το Galangal, και τα φύλλα δάφνης μέχρι να εκλυσουν τα ελαια τους.
- Προσθεστε το κόκκινο τσίλι. .Ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθεστε το tempeh,το βραστο κρέας, και το ζωμό. Αρχιζει το βρασιμο.
- Προσθεστε των οπωροκηπευτικα,το tamarind, και το πράσινο κρεμμύδι.
- Μαγειρεψτε όλα τα συστατικά μέχρι το φαγητο να ειναι ετοιμο.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Asem-asem Tempe

Tampaknya banyak juga pengemar masakan yang terbuat dari tempe ;)
Nah ini mungkin salah satu variasi yang cukup pantas untuk dicoba

Kategori Masakan : Masakan Indonesia

Disajikan Untuk : 8 Orang

Bahan-Bahan :
2          Liter air
200     gram daging tetelan sapi
2          sendok makan minyak goreng
2          cm lengkuas. memarkan
1          lembar daun salam
2          buah cabai merah, belah dua membujur
2          buah cabal hijau, belah dua membujur
200     gram tempe. potong 2x2 cm
3          buah belimbing sayur, iris melintang 1 cm
2          sendok teh asam Jawa, remas-remas dengan 50 ml air, saring
2          ssendok makan daun bawang merah cincang
           
Bumbu          yang dihaluskan :
2          siung bawang putih
5          butir bawang merah
4          butir kemiri sangrai
2          lembar daun jeruk
112     sendok teh terasi goreng
1          sendok teh gula merah, sisir
1          sendok makan garam
Cara Mengolah :    
- Didihkan air, rebus daging hingga empuk. Angkat, sisihkan kaldunya 500 ml.
- Panaskan minyak, tumis bumbu halus, lengkuas, dan daun salam hingga harum.
- Masukkan cabai merah dan cabai hijau Aduk-aduk hingga layu.
- Masukkan tempe, daging tetelan, dan kaldu. Didihkan
- Tambahkan belimbing sayur, air asam Jawa, dan daun bawang merah.
- Masak hingga semua bahan matang. Angkat.
- Sajikan panas.
Sumber : Majalah Femina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου