Ινδονησιακή συνταγη
ASEM-ASEM Tempe
Μια συνταγη με tempeh(απο φασολια σογιας).
Για 8 Άτομα:
Υλικά:
2 λίτρα νερο
200 γραμμάρια βοδινο κρεας
2 κουταλιές μαγειρικό λάδι
2 cm Galangal θρυμματισμένα
1 φύλλο δάφνης
2 τεμάχια κόκκινο τσίλι, κομμενα στη μεση
200 γραμμάρια Tempeh κομμένο σε 2x2 εκατοστών
Διαφορα λαχανικά,κομμένα σε φέτες του ενος εκατοστού
2 κουταλάκια του γλυκού ξυδι, αραιωμενο με 50 ml νερού,
2 φύλλα φρεσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μπαχαρικά:
2 σκελίδες σκόρδο
5 κρεμμύδια
Τέσσερις σπόροι ψημένα φουντούκια
Δύο φύλλα πορτοκαλιου
2 κουταλάκια πάστα γαρίδας,Παστα γαριδας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
Τροπος παρασκευης:
- Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.Μετα αφαιρουμε, 500 ml ζωμό.
- Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε ολα τα μπαχαρικά, το Galangal, και τα φύλλα δάφνης μέχρι να εκλυσουν τα ελαια τους.
- Προσθεστε το κόκκινο τσίλι. .Ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθεστε το tempeh,το βραστο κρέας, και το ζωμό. Αρχιζει το βρασιμο.
- Προσθεστε των οπωροκηπευτικα,το tamarind, και το πράσινο κρεμμύδι.
- Μαγειρεψτε όλα τα συστατικά μέχρι το φαγητο να ειναι ετοιμο.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Asem-asem Tempe
Tampaknya banyak juga pengemar masakan yang terbuat dari tempe ;)
Nah ini mungkin salah satu variasi yang cukup pantas untuk dicoba
Kategori Masakan : Masakan Indonesia
Disajikan Untuk : 8 Orang
Bahan-Bahan :
2 Liter air
200 gram daging tetelan sapi
2 sendok makan minyak goreng
2 cm lengkuas. memarkan
1 lembar daun salam
2 buah cabai merah, belah dua membujur
2 buah cabal hijau, belah dua membujur
200 gram tempe. potong 2x2 cm
3 buah belimbing sayur, iris melintang 1 cm
2 sendok teh asam Jawa, remas-remas dengan 50 ml air, saring
2 ssendok makan daun bawang merah cincang
Bumbu yang dihaluskan :
2 siung bawang putih
5 butir bawang merah
4 butir kemiri sangrai
2 lembar daun jeruk
112 sendok teh terasi goreng
1 sendok teh gula merah, sisir
1 sendok makan garam
Cara Mengolah :
- Didihkan air, rebus daging hingga empuk. Angkat, sisihkan kaldunya 500 ml.
- Panaskan minyak, tumis bumbu halus, lengkuas, dan daun salam hingga harum.
- Masukkan cabai merah dan cabai hijau Aduk-aduk hingga layu.
- Masukkan tempe, daging tetelan, dan kaldu. Didihkan
- Tambahkan belimbing sayur, air asam Jawa, dan daun bawang merah.
- Masak hingga semua bahan matang. Angkat.
- Sajikan panas.
Sumber : Majalah Femina
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου