Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Παστέλι-βιολογικο.

ΠΑΣΤΕΛΙ
Από μέλι και σουσάμι
Ενα παστέλι την ημέρα...
Δίνει φοβερή ενέργεια. Δεν σε κρατάει για λίγο, όπως ο καφές. Θέλω επίσης να τονίσω ότι το παστέλι δεν είναι σνακ! Είναι συμπλήρωμα διατροφής, δίνει νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Ε. 
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες τα στοιχεία αυτά βοηθούν στην καλή υγεία του οστών.
Λόγω συστατικών το μελάτο παστέλι έχει μια ευαισθησία στη ζέστη, όμως -αντίθετα με άλλα γλυκίσματα- δεν αλλοιώνεται και επανέρχεται σε φυσιολογική μορφή εάν μπει για λίγο στο ψυγείο. Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παστέλι; Να αναγράφονται στη συσκευασία συστατικά, ημερομηνία και κωδικός παραγωγής. Ως προς τη γεύση; «Να μη μας καίει στο στόμα ή να μην αφήνει άσχημη γεύση από το σουσάμι».
Το παστέλι λοιπον αποτελεί μια πρακτική και γρήγορη επιλογή, εντός και εκτός σπιτιού, με ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία. Τι καλύτερο λοιπόν υπάρχει για το παιδί στο σχολείο, τον αθλητή πριν και μετά την προπόνηση, τον εργαζόμενο στη δουλειά, αλλά και όποιον επιθυμεί να τρέφεται σωστά, από την κατανάλωση ενός παστελιού!

Σπιτικη συνταγη παρασκευης παστελιου.

Συστατικά:
· 500 gr βιολογικο μέλι
· 500 gr βιολογικο σουσάμι
· Η φλούδα μισού λεμονιού
Τροπος παρασκευης:
Βαλτε  το μέλι και φλούδα λεμονιού να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε to σουσάμι ανακατεύοντας συνεχώς και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε με συνεχή ανακατεμα. Μεχρι να γινει μια παστα.
Φέρεται σε βρασμό και πάλι και η ανάδευση συνεχίζεται. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. Αφαιρέστε μετα τη φλούδα λεμονιού.
Ριξτε το μιγμα σε ενα αντικολλητικό χαρτί και απλωστε το ομοιόμορφα.
Όταν κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για περίπου 4 ώρες.
Το βγάζουμε από το ψυγείο το κοβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
*Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο.


Διαβαστε για το  Σουσάμι και για το Ταχίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου